Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karsan voltajı yükseltti hedefini katladı

Karsan voltajı yükseltti hedefini katladı

T-Otomobil Haberleri

Avrupa’da ilk 5 marka arasında boy göstermeye başlayan Karsan, istihdam, kârlılık ve AR-GE kapasitesini iki katına çıkaracak.

ALİ ÇELİK

Karsan 2021’i büyüyerek geride bırakırken yükselen üretim kapasitesi ve ihracat gücüyle, 2022’ye her alanda 2 kat büyüme hedefini açıkladı. Şirket, ciro, kârlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına ek olarak AR-GE kapasitesini de iki katına çıkarmayı planlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Karsan CEO’su Okan Baş “2021’i yüzde 30’luk büyüme ile kapattık ve 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde ettik. Bu rakamın yüzde 70’ini ihracat çalışmaları oluşturuyor. Bu yıl ise elektrikli araçlarda da en az iki katı büyüme hedefliyoruz. Elektrikli gelişim vizyonumuz e-Volution ile Karsan markasını Avrupa’da ilk 5 oyuncu arasında konumlandıracağız. Ayrıca bu yıl ciroda, istihdamda, kârlılıkta ve AR-GE kapasitesinde durumumuzu ikiye katlayacağız. Kısacası, bu yıla ilişkin Karsan’ın hedefi çarpı iki” dedi. Oyak Renault ile Renault Megane Sedan üretimi için 2021’de imzalanan anlaşmaya da değinen Okan Baş “Çalışmalarımıza eylül ayında seri üretime başlayacak şekilde hızla devam ediyoruz. Şu anda ilk gövde üretimini yaptık. Tesisler de kuruluyor” diye konuştu.

İBB OTOBÜS İHALESİNDE KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Düzenlenen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 7,7 milyar liralık elektrikli otobüsler ihalesi hakkında gelen bir soru üzerine konuşan Baş “O süreç devam ediyor. Denenen araç Türk aracı değil diye biraz ortalık karıştı gibi ama önümüzdeki hafta test sürüşü denemesinde sıra bizde. Bizim aracımız zaten hazır durumda ve Türkiye’de yollarda. Ürünümüze güveniyoruz. Karsan araçları Avrupa’da kendi muadilleri ile kıyaslandığında çok iddialı bir noktada. Hem en güncel teknoloji hem teknolojinin ürüne entegrasyonu konusunda başarılıyız” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...