Tesla, Türkiye yolunda! Robotaxi projesini duyurdu

Düzenleyen:
Tesla, Türkiye yolunda! Robotaxi projesini duyurdu

T-Otomobil Haberleri

Elektrikli otomobil devi Tesla, robotaxi projesini hayata geçireceğini duyurdu. Tesla'nın yakında Türkiye'de de faaliyetlerine başlayacağını göz önünde bulundurduğumuzda robotaxi'nin de ülkemize gelmesi bekleniyor.

ABD merkezli elektrikli araç devi Tesla, Gigafactory Texas fabrikasının açılışını yaparak önemli duyurular da yaptı. Şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk, robotaxi projesini tanıttı. Aracın tasarımı paylaşılmazken, tamamen sürücüsüz olacağı ve yolcu taşıyacağını belirtti. Yani 'robot bir taksi' olacak.

Tesla'nın elektrikli robotaxi'sinin 2023 yılında tasarımıyla birlikte tanıtılması bekleniyor. Tesla'nın robotaxi'sinin yalnızca taksi hizmeti verecek şirketlere satılacağı da konuşuluyor.

Bununla birlikte, Gigafactory Texas etkinliğinde Elon Musk, unutulmaya yüz tutan Cybertruck kamyonet modelini, Semi tırını ve yeni Roadster spor arabalarının da 2023'te üretim aşamasına geçeceğini açıkladı.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...