Toyota, elektrikli SUV modeli bZ4X'i tanıttı

Düzenleyen:
Toyota, elektrikli SUV modeli bZ4X'i tanıttı

T-Otomobil Haberleri

Toyota, bZ4X isimli elektrikli SUV modelini tanıttı ve yeni aracın önümüzdeki ay satışa çıkması bekleniyor. Japonya merkezli üretici, geçtiğimiz yıl ilk elektrikli otomobilini duyurmuştu.

Toyota’nın temel bZ4X modeli, tek şarjla 252 mil (405 km) menzil sağlarken 42 bin dolardan satışa sunulacak. Yani Türkiye fiyatı vergiler hariç en düşük 612 bin TL. Bu arada, biraz daha üst seviye bir kit tercih ederseniz, Toyota'nın FWD ve X-MODE AWD sürüş seçenekleri sunduğu daha lüks saten ve yumuşak dokunuşlu yüzeylere ve daha konforlu koltuklara sahip modeli 46 bin 700 dolardan piyasaya sürülecek.

Boyut olarak Toyota'nın popüler RAV4'üne benzer olsa da bZ4X daha düşük kaporta yüksekliği sayesinde aerodinamiğe ve geliştirilmiş sürücü görünürlüğüne vurgu yapan daha şık, daha fütüristik bir tasarım barındırıyor. 

Beş yolcu kapasiteli araçta, kablosuz CarPlay ve Android Auto'yu destekleyen 12,3 inç dokunmatik ekrana sahip bir bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Ayrıca Wi-Fi ağı, USB bağlantı noktası (hem Type-A hem Type-C), yerleşik bir kablosuz şarj cihazının yanı sıra Toyota'nın Remote Connect hizmeti için üç yıllık bir deneme sürümü de bulunuyor. 

Toyota bZ4X, Seviye 2 şarj cihazına bağlandığında aracı yaklaşık dokuz saat içinde düşükten tama getirebilecek 6.6kW'lık bir adaptörle birlikte gelecek. 2023 bZ4X satın alan veya kiralayan herkes için Toyota, ülke çapındaki tüm EVgo şarj istasyonlarında bir yıllık ücretsiz sınırsız ücretsiz şarj imkanı da sunacağını açıkladı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...