Tesla, tahminleri altüst ederek rekor kâr açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tesla, tahminleri altüst ederek rekor kâr açıkladı

T-Otomobil Haberleri  / AA

Elektrikli otomobil devi Tesla, gelir tahminlerini alt üst ederek rekor kârını açıkladı. ABD merkezli şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolar kâr elde etti.

Tesla, 2022'in ilk çeyreğinin kâr bilançosunu resmi bir açıklama ile duyurdu. Şirketin net karı bu yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 255 artarak 3,7 milyar dolara kadar çıktı. Tesla'nın net kârı 2021'in ilk çeyreğinde ise 1,1 milyar dolardı. 

Tesla'nın ilk çeyrekte elde ettiği gelir de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 81 artışla 18,8 milyar dolara yükseldi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 10,4 milyar dolar gelir elde etmişti. Elektrikli otomobil üreticisinin 2021'in ilk çeyreğinde 0,93 dolar olan hisse başına kârı da bu yılın aynı döneminde 3,22 dolara yükseldi.

Elektrikli otomobil üreticisi, devam eden tedarik zinciri zorluklarına ve fabrika kapanmalarına rağmen bu dönemde küresel çapta 310 bin 48 araç teslimatı yaptı. Şirket yaptığı açıklama ile 2022'nin ilk çeyreğinin Tesla için 'bir başka rekor çeyrek' olduğunu belirtti.

HAMMADDE VE TEDARİK KRİZİ TESLA'YI DA ETKİLİYOR

Tedarik zinciri sıkıntısının devam ettiğini belirten Tesla, çip krizine ek olarak son COVID-19 dalgasının tedarik zinciri ve fabrika operasyonları üzerinde baskı oluşturduğu aktardı. Açıklamada, bazı hammaddelerin fiyatlarının ise son aylarda birkaç kat arttığı belirtilerek, "Maliyet yapımız üzerindeki enflasyonist etki, mümkün olduğunca üretim maliyetlerimizi düşürmeye odaklanmaya devam etmemize rağmen ürün fiyatlandırmamızdaki ayarlamalara katkıda bulundu." denildi. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...