Yüzlerce başvuru bekleniyor! Elektrikli araç şarj istasyonu hibe programı başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yüzlerce başvuru bekleniyor! Elektrikli araç şarj istasyonu hibe programı başladı

T-Otomobil Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın başlattığı 'Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Programı' girişimcilerin yatırım yapması amacıyla müracaatlara açıldı. 300 milyon TL'lik toplam bütçeye sahip hibe programı ile 81 ilde bin 560 noktada hızlı şarj istasyonu kurulması amaçlanıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulumuna yönelik tüzel kişilerce yapılacak müracaatlar desteklenek. Türkiye'nin yerli otomobili Togg için de kritik bir öneme sahip olan hibe programı ile elektrikli araçların şarj altyapasının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ‘Teknolojik Ürün Yatırım Destek’ programı çerçevesinde 15 Nisan 2022 günü başlatılan ‘Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Program’ına başvurular 15 Haziran 2022'ye kadar alınacak. 

Yatırımcılar, programdan ünite başına 250 bin liraya kadar destek alabilecek. Ayrıca şarj ünitesinin yerli malı belgesine sahip olması durumunda ek olarak yüzde 20 daha destek verilecek. Destek kararı verilen Yatırım Projeleri çerçevesinde, kurulan şarj istasyonlarındaki şarj ünitesi ile dağıtım trafosu yatırımları için makine ve teçhizat desteği sağlanacak.

HİBE PROGRAMININ ŞARTLARI

Duyuruya göre, hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların ‘Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Çağrısı’nın Ek-1’inde yer alan ve yatırım yapmak istedikleri ilin grubunda bulunan diğer illerde de belirtilen sayıda ve lokasyonda üniteyi kurmaları gerekiyor.

Şarj istasyonu sektörü, büyüklüğün yanında, otomotiv endüstrisi üzerindeki potansiyel etkisi bakımından da önem arz etmekte. Tüketici tercihlerinde belirleyici bir etkiye sahip olacak sektör, otomotiv pazarındaki rekabeti etkileyecek, elektrikli araçlara geçişi etkileyecek. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...