Yerli otomobil Togg son durumu paylaştı: Neredeyse tamamlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Yerli otomobil Togg son durumu paylaştı: Neredeyse tamamlandı

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg geliştirilmeye devam ediyor. Türkiye'nin Otomobil Grubu Girişimi (Togg), resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir paylaşım ile Gemlik'teki fabrikaya ilişkin son durumu aktardı.

Togg, Twitter hesabından yaptığı

bir paylaşımda Gemlik fabrikasındaki son durumu aktardı. Açıklamaya göre, 208 robot ile parçalı denemeler başladı. Türkiye'nin yerli otomobil girişiminin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "208 robot ile parçalı denemelere başladığımız Gemlik Tesisimizde bu ay; Boya tesisinin yüzde 99’u tamamlandı. Gövde tesisinin yüzde 97’si tamamlandı. Montaj tesisinin yüzde 95’i tamamlandı." 

TOGG, 2023'ÜN İLK AYLARINDA ÇIKACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise dün yaptığı bir açıklama ile Togg'un ne zaman yollara çıkacağını belirtmişti. Hisarcıklıoğlu, "Allah nasip ederse 29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın elleri ile fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk üç ayında inşallah banttan inerek trafiğe çıkmış olur" dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...