Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO'su deneme üretimi için tarih verdi

Düzenleyen:
Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO'su deneme üretimi için tarih verdi

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobil Togg'da sona gelindi, her bir parçası onlarca kez test edilen yerli otomobilin üretimine sayılı günler kaldı. Togg Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, gelecek yıl mart ayında yollara çıkması beklenen Togg'un fiyatına ve üretimine dair önemli açıklamalarda bulundu, deneme üretimi için tarih verdi. Birçok milletvekilinin de 2023'te yollara çıkacak olan otomobil için talepte bulunduğu öğrenildi.

Yerli otomobil Togg'un trafiğe çıkmasına kısa bir süre kaldı. Sona yaklaşılan Togg'da üretime dair çalışmalar devam ederken, çok sayıda test aşamasından geçen otomobile dair en çok merak edilen konu ise fiyatı oluyor. Togg Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, üretim aşamasına kısa süre kalan otomobil ile ilgili merak edilenleri anlattı.

DENEME ÜRETİMİ TEMMUZ SONUNDA BAŞLIYOR

Mehmet Gürcan Karakaş, deneme üretiminin yakında başlayacağını belirtti ve tarih verdi.

Karakaş, "Temmuzun sonunda ağustosun başında deneme üretimlerimiz başlıyor. Bu şu anlama geliyor; biz hatlarımızla ilk defa üretim yapacağımız için araçlarımızı nasıl üreteceğimizi tırnak içerisinde öğreniyoruz. Ekim sonu, kasım başında seri üretime hazırız. Ama bu seri üretimi yapıp pazara, trafiğe çıkacağımız anlamına gelmez" dedi.

Bunun sebebini açıklayan Karakaş, "Çünkü orada ürettiğimiz araçlarımızı alarak biz Avrupa'daki sertifikasyon merkezlerinde yapılaması gereken testleri tamamlayacağız ve o testlerin de tamamlanması bazen 3 ay sürer bazen 5 ay sürer" ifadesini kullandı.

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO'su deneme üretimi için tarih verdi

BİRÇOK MİLLETVEKİLİ SIRADA

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankTOGG’un satışının 2023 yılında başlayacağını, bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını belirtmişti. Toplantıda ayrıca TOGG’u satın almak isteyen çok sayıda milletvekilinin de Bakan Varank’a talepte bulunduğu öğrenilmişti.

Bakan Varank’ın bu talepleri aldığı ve ilerleyen süreçlerde değerlendirilebileceğini ifade ettiği belirtilirken, Karakaş'tan Togg'a dair fiyat açıklaması geldi.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

TRT Haber'e önemli açıklamalarda bulunan ve en çok merak edilen konulardan olan Togg'un fiyatına değinen Karakaş, fiyatı pazarın belirleyeceğini söyledi.

Karakaş, "Zamanı geldiği zaman biz de kendimizi pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu; biz kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Biz, pazarda aracımızı hangi segmentte konumlandıracağımızı biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz" diye konuştu.

"KENDİ BATARYAMIZI KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ"

Mehmet Gürcan Karakaş, Togg tesisinin yanında yapımı planlanan batarya fabrikası hakkında da bilgi verdi.

Karakaş, "Seri üretime başladığımız andan itibaren biz kendi bataryamızı kendimiz üretiyor olacağız. Diğeri sadece kapasitenin artırımıyla ilgili ve oradan artık hücrenin yönetilmesine yönelik bir yatırım olacak."

Yılın son çeyreğinde, fabrikanın seri üretime hazır hale gelmesi bekleniyor. Togg'un gelecek yıl mart ayında trafiğe çıkması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...