Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ford, 49 bin aracı geri çağırdı... Acil uyarı yayınlandı: Hata var!

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
Ford, 49 bin aracı geri çağırdı... Acil uyarı yayınlandı: Hata var!

T-Otomobil Haberleri  / The Verge

Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil üreticisi Ford, Mustang Mach-E model araçlarında bir hata keşfetti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 49 bin araç güncellemeler için geri çağrılıyor.

Ford, bir güvenlik kusurunun aracı hareketsiz hale getirebileceği endişesiyle yaklaşık 49 bin Mustang Mach-E elektrikli crossover için bir geri çağırma duyurusu yaptı. Geri çağırma açıklamasına göre arıza, aracın akü yüksek voltaj kontaktörlerinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor ve bu da aracın hareket halindeyken çalışmamasına veya güç kaybetmesine yol açabiliyor.

Elektrikli araç (EV) modeli, bir pil arızası nedeniyle hareket halindeyken başlatılamayabilir veya hareketsiz hale gelebilir. Uyarıda, "Sürüş sırasında açılan aşırı ısınmış bir kontaktör, hareket gücü kaybına neden olabilir ve bu da kaza riskini artırabilir" şeklinde bir açıklama var. 

ABD'li otomobil üreticisi Ford, ABD'de satılan 48 bin 924 Mustang Mach-E aracının sorundan etkilendiğini belirtti. Bu süre zarfında üretilen tahmini 100 bin aracın neredeyse yarısı.

FORD ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA LİDERLİĞE OYNUYOR

Ford şu anda elektrikli araç satışlarında Tesla'nın ardından ikinci sırada ve Mustang Mach-E modeli de buna büyük katkı sunuyor. Ancak Tesla'nın da başına gelen bu tür hatalar elektrikli araç pazarında etkili oluyor. 

Otomobil üreticisi Ford, bayilerine bir yazılım düzeltmesi yayınlanana kadar müşterilere herhangi bir Mustang Mach-E'yi teslim etmemeleri konusunda bir uyarı da gönderdi. Şirket sözcücüs Said Deep, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne de bir geri çağırma başvurusu yapıldığını ancak henüz ajansın web sitesinde yayınlanmadığını söyledi. Deep, NHTSA ile devam eden herhangi bir güvenlik soruşturması olmadığını da sözlerine ekledi.

Ford, sorunun önümüzdeki ay yayınlanacak kablosuz bir yazılım güncellemesiyle çözülebileceğini aktardı. Mustang Mach-E sahipleri, daha hızlı bir yazılım düzeltmesi için araçlarını bir Ford veya Lincoln bayisine de götürebilir. Deep, "Ford, bu güvenlik geri çağırma kapsamında araç sürmeyi durdurmak için talimat vermedi" dedi.

Geri çağırma, son haftalarda müşterilere ulaşan ilk F-150 Lightning kamyonları ile Ford'un elektrifikasyon stratejisi için çok önemli bir zamanda geldi. Şirket, Mayıs 2022'de yıllık yüzde 222 artış ve Ford'un toplam satış hacminin yaklaşık yüzde 4,2'sini temsil eden 6.254 elektrikli araç sattığını bildirdi. Mustang Mach-E, Mayıs satışlarının büyük bir bölümünü oluşturuyor. 

Bu arada, Ford, ekstra kalite kontrolleri için 2021 baharında Mustang'in elektrikli aracını piyasaya sürmekte gecikmişti. Otomobil üreticisi ayrıca istenmeyen hızlanma, yanlış takılmış emniyet kemerleri ve gevşek alt çerçeve cıvataları gibi diğer sorunlar nedeniyle de daha küçük çaplı geri çağırmalara imza attı. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...