TOGG'da geri sayım sürüyor! Heyecanlandıran paylaşım: Yüzde 99'u tamamlandı

Düzenleyen:
TOGG'da geri sayım sürüyor! Heyecanlandıran paylaşım: Yüzde 99'u tamamlandı

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobil Togg'un sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşım geldi. "Bizi izlemeye devam edin" notu ile yapılan paylaşımda Gemlik tesisindeki çalışmaların planlandığı gibi sürdüğü ve çoğu tesiste çalışmaların sona yaklaştığı kaydedildi.

Çok sayıda aşamadan geçen ve üretim için gün sayan yerli otomobil Togg'da heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bursa Gemlik'teki tesislerde otomobil için çalışmalar son sürat devam ederken, Togg'un sosyal medya hesabından da ilerleyişe dair bilgi veren paylaşımlar geliyor. Son olarak bugün yapılan ve "Bizi izlemeye devam edin" notu ile paylaşılan video, izleyenleri heyecanlandırdı.

Togg'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Gemlik tesisimizdeki çalışmalar planlarımız doğrultusunda ilerliyor" mesajı paylaşıldı ve son durumu aktardı. Videoda şu ifadeler yer aldı:

BOYA TESİSİ

Tesisin, yüzde 99'u tamamlandı. Tanklarda kimyasal dolum aşamasına geçildi. Basınçlı hava tesisatı tamamlandı. Yumuşak su ve demineralize su sistemi tamamlandı. Soğutma ve ısıtma sistemi süreçleri tamamlandı.

GÖVDE TESİSİ

Tesisin yüzde 99'u tamamlandı. Deneme üretimlerine başlandı. Basınçlı hava sistemi tamamlandı. Kaynak makineleri elektrik hatları tamamlandı.

MONTAJ TESİSİ

Tesisin yüzde 98'i tamamlandı. Ekipman kurulumunda son aşamaya gelindi. Hatları devreye alma çalışmaları başladı. Basınçlı hava tesisatı tamamlandı.

TOGG'da geri sayım sürüyor! Heyecanlandıran paylaşım: Yüzde 99'u tamamlandı

DENEME ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Togg Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada deneme üretiminin başlamasına sayılı günler kaldığını açıkladı.

Karakaş, "Temmuzun sonunda ağustosun başında deneme üretimlerimiz başlıyor. Ekim sonu, kasım başında seri üretime hazırız. Ama bu seri üretimi yapıp pazara, trafiğe çıkacağımız anlamına gelmez. Çünkü orada ürettiğimiz araçlarımızı alarak biz Avrupa'daki sertifikasyon merkezlerinde yapılaması gereken testleri tamamlayacağız ve o testlerin de tamamlanması bazen 3 ay sürer bazen 5 ay sürer" ifadelerini kullandı.

Yerli otomobilin fiyatına da değinen Karakaş,  Karakaş, "Zamanı geldiği zaman biz de kendimizi pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu; biz kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Biz, pazarda aracımızı hangi segmentte konumlandıracağımızı biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN TOGG MESAJI: BU YILIN SONUNA KADAR ÜRETİM BANDINDAN İNDİRECEĞİZ

Öte yandan, dün düzenlenen enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler Forumu'na canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yılın sonuna kadar Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'u üretim bandından indirerek hizmete sunacağız" diyerek tarih vermişti.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...