Araç sahipleri dikkat! SEDDK duyurdu: 1 Temmuz'da uygulamaya girecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Araç sahipleri dikkat! SEDDK duyurdu: 1 Temmuz'da uygulamaya girecek

T-Otomobil Haberleri  / AA

Araç sahiplerini ilgilendiren trafik kazası sonrası değer kaybı taleplerine ilişkin platform 1 Temmuz'da uygulamaya gireceği duyuruldu.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (SEDDK) geldi. Kurum, 2022/12 sayılı Değer Kaybı Taleplerinde Ekspertiz İşlemlerine İlişkin Genelge'nin 1 Temmuz Cuma günü yürürlüğe gireceği bildirdi.

Açıklamada, eksper atama işlemlerinin yanı sıra atanan eksperin değer kaybı tespitlerine ilişkin raporunu bu platform üzerinden hazırlayacağı, tarafların raporda yer alan tespitlere bu platform üzerinden itiraz edilebileceği, isterlerse itiraz eksperi ve hakem eksperi de atayabileceği belirtildi.

'GÜVENİLİR BİR TAZMİN SÜRECİ'

Uygulamanın, hak sahiplerinin değer kaybı hesaplama ve raporlama süreçlerinin tamamını kendisinin yönetebilmesini, ekspertiz raporuna kolayca ulaşmasını sağlayacağı aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Değer kaybı tespitlerinde standardizasyon sağlayacak bu uygulama ile hak sahiplerinin trafik kazası sonrasında araçlarında oluşan değer kaybına ilişkin tazminat ödemelerini en hızlı bir şekilde elde etmelerine, güvenilir bir tazmin süreci oluşturulmasına imkân sağlanacak."

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...