Tesla araçlarına fark oluşturacak özellik: Çukurları tespit edip hasarı önleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
Tesla araçlarına fark oluşturacak özellik: Çukurları tespit edip hasarı önleyecek

T-Otomobil Haberleri  / The Verge

Elektrikli otomobil devi Tesla, yeni yazılım güncellemesi ile otomobil piyasasında fark oluşturacak bir özelliği başlatmayı planlıyor. Çukurları tespit edebilen yazılımı sayesinde araçların gövde altı hasarının azaltılması bekleniyor.

İnternet sitesi Electrek’in haberine göre, bazı modellerine yeni yazılım güncellemesi göndermeye başlayan Tesla, otomobillerinde gövde altı hasarını ve hatta bazı sürücü hasarlarını önleyebilecek havalı bir özellik ekliyor. Sürüm açıklamasına göre güncelleme (2022.20), Tesla araçlarının çukurları tespit etmesini ve engebeli yolları hesaba katacak şekilde süspansiyonu ayarlamasını sağlayacak.

Tesla sahipleri, Uyarlanabilir Süspansiyon Azaltma ayarının altında ‘Konfor’ seçeneğini seçerek yeni özelliği etkinleştirebilir. Ancak yeni özellik aracın sürüş güzergahına bağlı olarak aktif şekilde çalışacak. Tesla App'teki sürüm açıklamasında, “Araç, Tesla otomobilleri tarafından oluşturulan taslak yol haritası verilerini kullandığı için duruma bağlı olarak çeşitli konumlarda çalışabilir.” ifadesi yer aldı. 

Bu arada söz konusu özellik Autopilot veya Full Self-Driving’te geçerli olmayacak. Yani aracın direksiyonunu çevirmeye kalkışmayacak veya engeli yoldan kaçınmak için yolu değiştirmeyecek. 

Elon Musk, Tesla'nın çukur haritaları oluşturmak için üç boyutlu bir sistem üzerinde çalıştığını söyledi. Ancak görünüşe göre bu özellik hala geliştirme aşamasında. Yine de, otomatik süspansiyon ayarları da küçümsenecek bir şey değil. Çünkü sürücüler için kaçınılmaz olabilecek birçok araç hasarının önüne geçebilir.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...