Otomotiv satış sonrası sektörü yatırımlara yeşil ışık yakıyor

Otomotiv satış sonrası sektörü yatırımlara yeşil ışık yakıyor

T-Otomobil Haberleri

Satış rakamları 2021 senesine göre yüzde 50’ye yakın artışa geçen otomotiv satış sonrası sektörü, yılın üçüncü çeyreğine odaklandı. OSS derneğinin anket sonuçları, beklentilerin olumlu yönde arttığını ortaya çıkardı.

ALİ ÇELİK

Otomotiv satış sonrası pazarında yılın ilk aylarından bu yana etkisini gösteren yükseliş trendi ikinci çeyreğe de yansıdı. Hem yurt içi satışlarda hem istihdamda hem de ihracatta artış gözlemlenirken sektördeki bu olumlu tablo yatırım planları için yeşil ışık yaktı.

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneğinin (OSS) 2022 Yılı 2. Çeyrek Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre yılın ikinci çeyreğinde 2021’in aynı dönemine göre yurt içi satışlarda ortalama yüzde 50’ye yakın artış rakamlara yansıdı. Bununla birlikte sektörün üçüncü çeyrekte 2021’in aynı dönemine göre yurt içi satışlarda yüzde 46 oranında artış beklediği anket sonuçlarıyla ortaya çıktı. Otomotiv satış sonrası pazarında yaşanan sorunların başında ise döviz kurlarında yaşanan hareketlilik ilk sırada yerini alırken, üçüncü çeyrekte yurt dışı satışlarda ortalama yüzde 12 oranında artış beklentisi ortaya çıktı. İlk çeyreğe kıyasla istihdamının yükselişe geçtiğini belirten üyelerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Anket ile ilgili değerlendirmelerde bulunan OSS Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp “Otomotiv satış sonrası pazarı olarak yılın başındaki beklentilerimiz doğrultusunda ikinci çeyrekte de satış rakamlarında,  ihracatta ve istihdamdaki artış devam etti. Üyelerimizle ve diğer sektörel paydaşlarımız görüşmelerin ardından senenin ikinci yarısının daha zorlu geçeceği, özellikle adetsel büyümenin duracağı, bu dönemde geçen seneki adetleri yakalamanın hedef olacağı yönünde öngörülerimiz var. Hatta belki de ilk defa senenin ikinci yarısının birinci yarı ile eşit bir paydada olacağı yönünde tahminler bulunuyor” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...