ÖTV değişiklik tebliği rekabeti dengeleyecek

ÖTV değişiklik tebliği rekabeti dengeleyecek

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Altuğ Erciş, ÖTV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile ilgili bir açıklama yayınladı.

ALİ ÇELİK

Eriş konuşmasında “Meslektaşlarımız açısından haksız rekabet oluşturan çok önemli bir unsur yürürlükten kaldırılmıştır. Sıfır araç alımlarında talep edilen ve aksesuar adı altında toplanan tüm mal ve hizmetlerin satışı, geçmiş tebliğ ile Yetkili Satıcılar tarafından gerçekleştirilirse yasal düzenlemenin açık olmaması sebebiyle ÖTV matrahına dâhil ediliyor ve hem aracın hem de mal ve hizmetlerin bedeli ÖTV oranında artıyordu. Yeni yayınlanan tebliğ ile bu uygulama tüm piyasa oyuncuları için ortak zemine getirilerek, aracın ilk tescilinden sonra yapılacak mal ve hizmetlerin satışı ÖTV matrahına dâhil edilmeyeceği açık şekilde düzenlenmiş ve sağlıklı bir ticaret ile vergilendirme yapılabilecek hâle getirilmiştir. Bu sayede müşterilerimiz aksesuar kapsamındaki tüm mal ve hizmetlere eşit şartlarda ulaşabilmesinin önü açılarak haksız rekabetin önüne geçilmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...