Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye Satış Fiyatı ve Özellikleri Tıkla

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye Satış Fiyatı ve Özellikleri Tıkla

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'de 26 Eylül'de satılmaya başlanacak olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'un Türkiye'de satılacağı fiyat belli oldu. İşte Iphone 6'nın özellikleri tıkla.

Türkiye'de 26 Eylül'den itibaren satılmaya başlanacak olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'un Türkiye'de satılacağı fiyat belli oldu. Apple Store'un Türkiye sayfasında yer alan bilgiye göre, 4.7 inç ekrana sahip olan iPhone 6, 2349TL'den başlayan fiyatla, 5.5 inç ekrana sahip olan iPhone 6 Plus ise, 2649 TL'den başlayan fiyatla satışa sunulacak. Kaliforniya'da yapılan iPhone 6 lansmanı öncesi Apple'ın hisse senetlerinde büyük bir fırlama yaşandı. 589 milyar değere sahip olan Apple, lansmana dakikalar kala değerini 8 milyar dolar arttırarak 597 milyar dolara ulaştı. Lansmanın başlamasıyla birlikte Apple'ın Wall Street'teki değeri de adeta zirve yaptı. Toplam 17 milyar dolar değer artışı yaşayan Apple, 606 milyar dolara ulaştı. Lansmanın ardından ise Apple hızla değer kaybetti ve günü 590 milyar doların altında kapadı.

İşte Türkiye fiyatları
iPHONE 6 FİYATLARI
16 GB iPhone 6: 2 bin 349 TL
64 GB iPhone 6: 2 bin 649 TL nbsp;
128 GB iPhone 6: 2 bin 949 TL


iPHONE 6 PLUS FİYATLARI
16 GB iPhone 6 Plus: 2 bin 649 TL nbsp;
64 GB iPhone 6 Plus: 2 bin 949 TL
128 GB iPhone 6 Plus: 3 bin 249 TL


ABD Fiyatı
ABD için 2 senelik kontratlı olarak açıklanan ilk fiyatlar ise şöyle:


iPHONE 6 FİYATLARI
16 GB iPhone 6: 199 dolar
64 GB iPhone 6: 299 dolar
128 GB iPhone 6: 399 dolar


iPHONE 6 PLUS FİYATLARI
16 GB iPhone 6 Plus: 299 dolar
64 GB iPhone 6 Plus: 399 dolar
128 GB iPhone 6 Plus: 499 dolar


iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye Satış Fiyatı ve Özellikleri Tıkla


İPHONE 6 ÖZELLİKLERİ
Phone 6'nın LTE'si 5S'ten daha hızlı. iPhone 6'yla oyunları yeni nesil konsollardan daha yüksek çözünürlükte oynamak mümkün olacak. iPhone 6 serisinin 8 MP iSight kamerası ve TrueTone flaşı bulunuyor. Akıllı telefonların diyafram açıklığı f/2.2 iPhone 6 ve iPhone 6 Plus öncülü iPhone 5S'ye oranla 3 kat daha hızlı Wi-Fi bağlantısına sahip olacak. Cihazların aynı zamanda 150 mbps LTE 4G bağlantısı da bulunuyor. iPhone 6 serisinin işlemcisinin adı tahmin edildiği gibi Apple A8. Aynı zamanda iPhone 5S ile karşılaştığımız hareket işlemcisi M7'nin gelişmiş hali ise M8.

PHONE 6 VE İPHONE 6 PLUS, 26 EYLÜL'DE TURKCELL'DE
Turkcell, tüm dünyada teknoloji tutkunlarının merakla beklediği iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı, 26 Eylül'de satışa sunuyor. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, kullanıcılar en yeni iPhone'ları bu tarihten itibaren Turkcell İletişim Merkezleri veya "turkcell.com.tr"den satın alabilecek.




İŞTE iPHONE 6 TARİHLERİ
iPhone 6 şu ana kadar tanıtılan en ince iPhone serisi oldu. Büyüyen ekran Retina Display HD isminde. Sızıntıların neredeyse hepsi doğru çıktı. iPhone 6 4,7 inç ekrana sahipken, iPhone 6+ 5,5 inç ekran ile geliyor. iPhone kamerasının en büyük eksiği olan OIS, iPhone 6 ile birlikte iPhone'lara geldi. iPhone 6 Plus'ın ağırlığı ise sadece 113 gram.


iOS 8 ise beklenmedik bir şekilde 17 Eylül'de indirilebilecek. nbsp;iPhone 6 ve iPhone 6 Plus 2014 sonuna kadar 115 ülkede satışa çıkartılacak. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri 12 Eylül'de ön siparişe sunulacak.
Apple tanıtımının geç kalmasının nedeni iPhone'u yapmak isteyen Apple, bu yüzden arka aydınlatmayı tek tabaka üstüne yerleştirmeyi tercih etmesiydi. Panelin parlaklığı Apple'ın standartlarının çok uzağında bir kalitede olması işe Apple'ı endişelendirmişti. Apple'ın bazı parçaların yeniden tasarlanması Apple'ın tedarikçilerine üretimde zaman kaybettirdiği için iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtımı gecikti.


Apple'ın sayısız fotoğrafı internete sızan yeni telefonu iPhone 6 nihayet tanıtıldı. Ancak iPhone 6 yalnız gelmedi; tahmin edildiği gibi daha geniş ekranlı modeli iPhone 6 Plus da ortaya çıktı. Apple'ın son bombası ise yıllardır iWatch olarak anılan akıllı saatini dünyaya duyurmasıydı; ancak bir farkla... Cihazın ismi iWatch değil Apple Watch oldu. İşte Apple'ın yeni oyuncakları, özellikleri, çıkış tarihleri ve fiyatları...


Apple geçen yıl olduğu gibi iki farklı iPhone modeliyle geldi. Ancak bu kez daha düşük bütçeli iPhone 5C tipi bir telefon yerine biri 4.7 diğeri ise 5.5 inç ekran genişliğinde iki yeni iPhone oldu. Küçük ekranlı olan model iPhone 6, daha geniş ekranlı model ise iPhone 6 Plus olarak isimlendirildi.


4.7 inç ekran boyutuna sahip iPhone 6 1344x750 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşırken, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç'lik ekranı ile birlikte 1920x1080 piksel çözünürlüğü destekliyor. Geçen yıl satışa sunulan iPhone 5S'nin 1136x640 piksel çözünürlüğüne kıyasla yeni iPhone'ların çözünürlüğü oldukça artmış durumda.


Mevcut iPhone'ların 4 inç'lik ekranı için geliştirilen uygulama ve oyunlar ise daha geniş ekrana sahip yeni iPhone modelleriyle uyumlu olarak çalışacak ve kullanıcılar herhangi bir sıkıntı yaşamayacak.


iPhone 6 Plus ile birlikte iPhone'lar artık ilk kez yatay ekran modunda da kullanılabilecek. Örneğin iPhone ana menüsündeyken telefonu yatay konuma getirirseniz cihazın ekranı yatay görüntü moduna geçecek. Bu iPhone'lar için bir ilk...


4.7 inç'lik iPhone 6 6.88 milimetre, iPhone 6 Plus ise 7.11 milimetre kalınlığında. iPhone 5S'nin inceliğinin 7.6 mm olduğu düşünüldüğünde Apple'ın en ince iPhone'larının iPhone 6 ve iPhone 6 Plus olduğunu söyleyebiliriz.


Yeni iPhone'ların bir diğer önemli özelliği ise A8 işlemci kullanması... Apple'a göre iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta kullanılan A8 işlemci, A7 işlemci kullanan mevcut iPhone'lara kıyasla yüzde 50 oranında daha hızlı çalışıyor.


iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta 8 megapiksel dahili kamera yer alıyor. iSight arka kamera ve ön yüzde bulunan kamerada f/2.2 diyafram açıklığı mevcutken, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın kameraları arasındaki en büyük fark ise şu: iPhone 6'da dijital görüntü sabitleme, iPhone 6 Plus'ta ise optik görüntü sabitleme özelliğinin yer alması...


Yeni iPhone'larda bulunan M8 hareket işlemcisi sayesinde artık bisiklete binerken veya koşu yaparken kayıt tutabilecek ve kat ettiğiniz mesafeyi anbean görebileceksiniz.


Böylelikle ilk kez 32 GB'lık bir iPhone modeli ortaya çıkmamış oldu. Bunun yerine artan depolama ihtiyacını dikkate alan Apple, yeni iPhone'larında kapasiteyi 128 GB'a kadar çıkardı. Şimdi gelelim iPhone 6'nın Türkiye fiyatlarına.


iPhone 6 önsipariş ile birlikte 12 Eylül itibariyle satın alınabilecek. 114 ülkede yılsonuna dek satışa sunulması beklenen yeni iPhone'lar ilk olarak ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere 9 ülkede 19 Eylül'de kullanıcılarla buluşacak. Cihazın Türkiye'de satışa sunulacağı tarih ise 26 Eylül...


Böylece Apple Store'un açılmasıyla birlikte yeni iPhone modeli için Türk tüketicilerin aylarca beklemesine gerek kalmadı ve dünyada 19 Eylül'de satışa sunulan yeni iPhone'lar sadece bir hafta sonra Türkiye'de olacak.


NFC ve Apple Pay


Apple yeni iPhone'larıyla birlikte iki yeni teknolojiyi de duyurdu. Artık NFC teknolojisini de destekleyen yeni iPhone'lar ile birlikte Apple Pay, kredi kartlarını kendi içinde güvenli bir şekilde saklayacak. MasterCard, Visa ve American Express ile anlaşan Apple'ın bu uygulaması iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tarafından destekleniyor.


Apple, güvenlik ve gizlilik açısından da çeşitli önlemler almış durumda. Apple Pay ile yaptığınız ödemelerde Apple, sizin ödemeyi nerede yaptığınızı ve ne kadarlık bir ürün ya da hizmet aldığınızı bilmeyecek. Yani bu süreç gizli kalacak ve Apple sadece bir ödeme aracı olarak hizmet verecek.


iOS 8 hangi cihazlara indirilebilecek


iOS 8, 17 Eylül itibariyle tüm iPhone kullanıcılarına sunulacak. iOS 8'i destekleyen telefon ve tablet modellerine gelince...


iPhone 4S
IPhone 5
iPhone 5C
iPhone 5S
5. nesil iPod Touch
iPad 2
iPad Retina
iPad Air
iPad Mini
iPad Mini Retina


Apple'ın sayısız fotoğrafı internete sızan yeni telefonu iPhone 6 nihayet tanıtıldı. Ancak iPhone 6 yalnız gelmedi; tahmin edildiği gibi daha geniş ekranlı modeli iPhone 6 Plus da ortaya çıktı. Apple'ın son bombası ise yıllardır iWatch olarak anılan akıllı saatini dünyaya duyurmasıydı; ancak bir farkla... Cihazın ismi iWatch değil Apple Watch oldu. İşte Apple'ın yeni oyuncakları, özellikleri, çıkış tarihleri ve fiyatları...
Apple Inc yeni geliştirdiği Apple Watch'ı, iPhone 6, iPhone 6 Plus ve mobile ödeme hizmetlerini dün akşam yapılan bir etkinlikle tanıttı. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan Apple'ın akıllı saati ve ay sonuna kadar raflarda yerini alması beklenen iPhone 6'nın Apple'ın hisselerine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.


iPHONE 6 VE iPHONE 6 PLUS


Apple böylelikle iPhone ve Apple Watch kullanıcılarını, mobil market üzerinden her an ücretlendirebilecek. Ayrıca Apple mobil market alanında bu servislerden belli bir komisyon alacak.


'Telefon tablet' olarak da adlandırılan iPhone6 Plus'ın ekran inceliği 7.1mm; iPhone 6'nın inceliği ise 6.9mm. 4,7 inç ekrana sahip iPhone 6 'da ve 5.5 inç'lik; iPhone 6 Plus'ta retina HD özelliği bulunmakta. iPhone 6'nın 199 dolardan satışa sunulması bekleniyor.


APPLE WATCH


Sadece iPhone 6 sahiplerinin kullanabileceği, Apple'nin akıllı saati Apple Watch ise kare bir ekrana sahip ve farklı bileklik seçenekleriyle birlikte piyasaya sunulacak. Klasik saatler gibi yanında bir kurma kolu bulunan dijital saatin, ekranı dokunmatik olarak tasarlandı. Özellikle fitness yapanların tercih edeceği Apple Watch'da nevigasyon, gelen mesajlara sesli yanıt verebilme gibi birçok özellik bulunuyor.


KREDİ KARTI YERİNE KULLANILACAK


Amerika'da gelecek ay, yıl sonuna kadar 115 ülkede piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 6'nın aynı zamanda kredi kartı yerine de kullanılması da planlanıyor. Böylelikle iPhone6'sı yanında olan kullanıcılar, fiziksel olarak kredi kartına ihtiyaç duymadan alışveriş yapabilecek. Elbette, Apple yapılan her harcama üzerinden belirli bir komisyon alacak. nbsp;
Bu yeni ödeme şeklinin Amerikan mobil ödeme sektöründe büyük bir patlama yaşatması ve sektörün büyüklüğünün 2012'ye göre yüzde 48 büyüyerek 2017'de 90 milyar dolar olması bekleniyor.

nbsp;iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Türkiye Satış Fiyatı ve Özellikleri Tıkla

iPhone 6 ile iPhone 5S Arasındaki Farklar: Tasarım
Karşılaştırmamızın ilk adımı cihazların tasarımıyla ilgili olacak. Apple, iPhone 5 ve 5S modellerinde kullandığı tasarımı baştan aşağı yenileyerek tamamen farklı bir tasarıma imza atmış. Ekranın büyültüldüğü yeni modelde sert kenarlar yerine yumuşatılmış kenarlar tercih edilmiş. Ayrıca Apple'ın bir çok modelinde kullandığı Anodize edilmiş alüminyum kasa, şirketin yeni akıllı telefonu iPhone 6'da da kullanılmış. iPhone 5S'e kıyasla 0,7 mm daha ince bir yapıya sahip olan iPhone 6, ayrıca 17 gram daha ağır. Apple iPhone 5S'in sadece 112 gram olan ağırlığını iPhone 6'da, 129 grama yükseltmiş. 4,7 inç büyüklüğünde ekrana sahip bir akıllı telefon için bu rakamın normal olduğunu da söyleyelim. 4 inç ekrana sahip olan iPhone 5S'in boyutları ise 123,8 x 58,6 x 7,6 mm iken, 4,7 inç ekrana sahip olan iPhone 6'da 138,1 x 67 x 6,9 mm. Bu boyutlardaki bir telefonu tek elle kullanmak zor olacak gibi gözüküyor. Tasarım anlamında tek fark bunlardan ibaret değil elbette. Apple, yeni telefonunda alt kısıma tek hoparlör ızgarası yerleştirirken, iPhone 5S'te telefonun üst kısmından konumlandırılan güç butonunu sağ tarafa taşımış. Ayrıca kamera da artık dışarıya çıkıntılı bir şekilde yer alıyor. (Kaynak: shiftdelete)




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...