Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık SD kartları telefona dokundurmak yetecek!

Artık SD kartları telefona dokundurmak yetecek!

TEKNOLOJİ Haberleri

Japon teknoloji devi Toshiba, SD kartlara NFC teknolojisi kazandırdı.

Böylece artık SD kartları telefonlara takmadan sadece dokundurarak içindeki verileri görebileceğiz. NFC teknolojisi henüz çok yaygın olarak - özellikle de ülkemizde - kullanılmasa da bu teknoloji üzerine çalışmalar sürüyor. Bu noktada son gelen haber ise Toshiba'dan... Toshiba'nın önümüzdeki dönemde satışa sunmayı planladığı yeni SD kartlar, NFC ile harmanlanmış. Toshiba'nın geliştirdiği ve CES 2015'te tanıtılan NFC destekli SDHC kart modelleri 8 GB, 16 GB ve 32 GB'lık kapasite seçeneklerine sahip olacak.
Artık SD kartları telefona dokundurmak yetecek!

NFC destekli olan bu kartlar, bu özellikleri ile hafıza kartlarına yeni bir özellik kazandırıyor. Bu kartları NFC destekli bir Android telefona yaklaştırdığınızda SD karta göz atabiliyorsunuz. "Göz atmaktan" kasıt, depolama alanında ne kadar boşluk kaldığını görmek. NFC ile içerik aktarmak veya dosya indirmeyi beklemeyin. Bu yolla küçük fotoğraflar eşliğinde içerik bilgisi de veren NFC'li SD kartların şubat ayı gibi satışa sunulması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...