Sony Kanada'dan çekiliyor

Sony Kanada'dan çekiliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Japon elektronik şirketi Sony ülkedeki 15 mağazasını 6-8 hafta içinde kapatacağını açıkladı.

Target Kanada'dan yapılan açıklamada, ülkedeki 133 mağazada operasyona son verildiği ve 17 bin 600 çalışan başta olmak üzere şirket borçları için 70 milyon dolar fon ayrıldığı bildirildi. nbsp;2013 Mart ayında Kanada'daki ilk mağazasını açan Target, ilk yıl 1 milyar doların üzerinde zarar etti. Dağıtım zincirinde yaşadığı sorunlar yüzünden müşterilerinin karşısına sık sık boş raflarla çıkan Target, pazardaki muadillerine oranla yüksek fiyat uygulayınca umduğu hedefe ulaşamadı.


Toronto Adliye Sarayı'nda bu sabah kredi koruma müracaatında bulunan Target yetkilileri, 17 bin 600 çalışana kanunların öngördüğü 16 haftalık ödemelerinin yapılacağını açıkladı. Öte yandan şirket Üstyönetcisi (CEO) Brian Cornell de yaptığı açıklamada, Kanada pazarını 2021 yılına kadar kendileri için hazır görmediklerini ifade etti.


SONY DE TÜM MAĞAZALARINI KAPATIYOR
Bu arada Japon teknoloji şirketi Sony de Kanada genelindeki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı.


Sony'den yapılan açıklamada, şirketin Alberta'da 3, Vancouver'da 3, Toronto'da 6, Ottawa, Montreal ve Quebec City kentlerinde birer olmak üzere 15 mağazanın 6 ila 8 hafta içinde kapatılacağı duyuruldu. Açıklamada, mağazaların kapatılmasına herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Sony, ürünlerinin Kanada pazarındaki elektronik ürün satılan mağaza ve reyonlarda satılmaya devam edileceği kaydedildi.


Mexx, Smart Set ve Jacob firmaları da geçen günlerde Kanada pazarından çekilme kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...