Instagram geri adım attı

Instagram geri adım attı

TEKNOLOJİ Haberleri

Bu yıl içinde 1 milyar dolara Facebook'a satılan fotoğraf paylaşım platformu Instagram'ın, yeni gizlilik sözleşmesine göre yüklenen fotoğrafları, sahiplerine haber vermeden reklamcılara satma kararı aldığı haberleri ortaya çıkmıştı. Gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yapan Instagram, kullanıcıların fotoğrafları satacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Gizlilik sözleşmesi ve hizmet koşulları uygulamalarında yapacağı değişikliklerle son günlerde kullanıcıların tepkilerini üzerine çeken Instagram, bir açıklama yaparak kullanıcıların fotoğraflarını satmayacaklarını duyurdu.
Yeni sözleşmenin içeriğinin biraz karmaşık oluşu nedeniyle kullanıcılardan özür dileyen Instagram kurucularından Kevin Systrom konuyla ilgili bir açıklama yayınladı: nbsp;"Sözleşmeyi güncellemedeki amacımız Instagram üzerindeki reklam verme seçeneklerinde inovasyon ve denemeler yapmaktı. Ancak bu pek çok kişi tarafından fotoğrafların karşılıksız olarak satılacağına dair bir düşünce uyandırdı ve bunun sözleşmedeki dilin karışıklığından kaynaklandığına inanıyoruz. Açık olmak gerekirse fotoğraflarınızı satmak gibi bir niyetimiz yok ve daha açık bir sözleşme üzerinde çalışıyoruz."
Açıklamalarına devam eden Systrom sözleşmedeki değişikliklerin hem kullanıcılar hem de markaların fotoğraflarını ve hesaplarını daha kolay bir şekilde öne çıkarmaları, katılım oranını arttırmaları ve daha uygun takipçiler elde etmeleri için hazırlandığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...