Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğrenci ve ev hanımları Bounty ile kazanç sağlıyor

Öğrenci ve ev hanımları Bounty ile kazanç sağlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Eğer boş zamanım çok diyorsanız sizden istenen görevleri akıllı telefon ile yerine getirerek aylık 25 bin liraya kadar para kazanabilirsiniz.

ÖMER TEMUR
Türkler akıllı telefondan para kazanmanın yolunu buldu. Bilgisayar mühendisi 3 genç girişimci tarafından kurulan Bounty akıllı telefon sahiplerine ayda 25.000 liraya kadar para kazanma fırsatı sunuyor. Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu'ndan da 1 milyon dolarlık yatırım alan uygulama her gün 50 bin kişiye iş veriyor. Android ve iOS'tan ücretsiz olarak indirilebilen Bounty kısa zamanda 18-25 yaş arasındaki öğrenci ve gençlerin birinci tercihi haline gelmeyi başarmış. Uygulamanın en dikkat çekici özelliği ise size günlük görevler veriyor olması. Aplikasyonu telefonunuza indirdiğinizde önünüze bir harita geliyor. Haritanın üzerinde 5 TL, 10 TL, 25 TL, 100 TL gibi görevlerden size en yakın olanı seçiyorsunuz. Görev tamamlandığında para anında hesabınıza yatıyor. Twentify'ın Kurucu Ortağı İlker İnan, uygulama ile öğrencilerin okul harçlıklarını çıkardığını, ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağladığını söyledi. Bir kullanıcının aylık ortalama rahatlıkla 800 lira kazanabildiğini anlatan İnan, “Kullanıcılar günde ortalama 3-4 saat çalışarak bu rakama ulaşabilir. Bugüne kadar 7 bin 500 kişi bizden para çekti. Bir ayda bir kişiye ödediğimiz en yüksek miktar ise 25.000 lira oldu” dedi.
Uygulamanın bir tarafında müşteri diğerinde ise kullanıcıların yani akıllı telefon sahiplerinin bulunduğunu anlatan İnan, “Şuan müşteri tarafımızda 35'ten fazla firma var. Bankacılar, perakendeciler, tüketici elektroniği firmaları bizim müşterilerimiz. İlk müşterimiz Denizbank'tı.  Kullanıcının görevi Denizbank'ın mobil ürününü test etmekti. Denizbank'ın bunu yapması için gizli müşteri ajansıyla çalışması gerekiyordu. 2-3 haftalık işi 2-3 günde yaptık. Kullanıcı da 25 lira para kazanmıştı Ardından yeni müşteriler gelmeye başladı. Kullanıcı tarafında şuanda 50 bin kişi var. Ağırlıklı olarak büyükşehirlerde ama Türkiye'nin her yerinde müşterimiz her gün sokaklara çıkıp görevlerini yerine getiriyor” diye konuştu.
Görevlerin çok basit işlerden oluştuğunu dile getiren İlker İnan, “En düşük görev 4-5 lira. Bilboardları kontrol etme üzerine genelde. 20, 25,100 liralık görevler var. Mesela 100 liralık bir görevimiz vardı. Güvenlik görevlisi olmayan firmalardan bilgi toplama görevi. Elektrik dağıtım firmasıyla da çalışıyoruz. Biliyorsunuz 200 kiranın üzerinde elektrik faturası gelen firmalar istediği dağıtım şirketini seçmekte özgür. Çalıştığımız firmanın şu an sahada ekipleri olmadığı için bize geldi. Biz de uygulama üzerinden açtığımız görevlerle firmaya yeni müşteriler kazandırdık” dedi.
SİNCAPLAR GÖREV BAŞINA
Bounty uygulamasının sanal bir kahramanı var. Sincap Rıfkı. Uygulamayı yükleyip görevi kabul eden sincaplar fındık peşinde koşuyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...