Twitter ile Vine'dan ortak proje

Twitter ile Vine'dan ortak proje

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal Medya devi Twitter ile Vine ortak projeye başladı. İki sosyal medya platformu arasında etkileşim sağlayacak yeni özellik geliştirildi

Popüler mikroblog platformu Twitter ile sahip olduğu popüler video platformu Vine, birbirleri arasındaki etkileşimi arttıran bir özelliği kullanıma sundu. Vine tarafında şimdilik iOS, Twitter tarafında ise iOS ile Android uygulamalarına getirilen özellik, kişilerin Vine profil bağlantılarını Twitter profillerine, Twitter profil bağlantılarını ise Vine profillerine dahil etmesine imkan tanıyor. Bunu hesapların karşılıklı olarak bağlanması ile gerçekleştiren ve böylece hem takip sürecini kolaylaştıran hem de arama sorunları ortadan kaldıran ikili, etkileşimi daha yüksek bir sosyal deneyim ortaya koyuyor.
Twitter hesapları tehlikede
Twitter kullanıcılarına Twitter'dan gelmiş süsü verilen DM (Direct Message) yoluyla gelen ve virüs içeren mesajların hesapların şifrelerini ele geçirmek için kullanıldığı belirtiliyor. Mikro blog sitesi Twitter 'da son günlerde hızla yayılan bir mesaj kullanıcıların hesaplarının güvenliğini tehdit ediyor.  'Direct Message' yoluyla Twitter hesaplarına gönderilen ve kendine 'Security Turkey' adını veren sahte hesaplardan kullanıcıya gelen mesaj ise şöyle:  "Sayın kullanıcı, bu mesajı hesabınız güvenlik riski taşıdığı için alıyorsunuz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kullanıcı adınız ile birlikte güvenlik panelimize kayıt yaptırarak hesabınızı güvenli hale getirmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde hesabınız kapatılacaktır." Twitter kullanıcıya ulaşmak istediğinde DM değil mail yolunu tercih ediyor ve mesajında link paylaşmıyor. Siber güvenlik uzmanları bu tarz mesajlar alındığında mesajdaki linkin tıklanmaması uyarısında bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...