Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple bomba özellik üzerinde çalışıyor

Apple bomba özellik üzerinde çalışıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan rapor, gelecek sene hakkında ilginç bazı ayrıntılar içeriyor.

İlk olarak Apple Watch'ta gördüğümüz Force Touch özelliği, iPhone 6s ve 6s Plus'ta ise 3D Touch adıyla yer alıyor. Bu teknoloji en başta Apple ekosistemine özel gibi gözükse de artık böyle olmayacak. Etkileri diğer telefon üreticilerine de bulaşmaya başladı. En güzeli hikayeyi biraz daha açalım.


Yakın tarihli raporları analiz edersek Samsung ve Xiaomi'nin 3D Touch benzeri teknoloji üstünde çalıştığı ortaya çıktı. Aslında iddialar bu şekilde. DigiTimes'ın tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Android telefon üreticileri, iPhone'la rekabet edebilmek ve yeni ürünlerinin performansını arttırmak için yeni modellerinde dokunmatik sensörler üstünde değişiklik yapacak görünüyor.


Raporda Tayvanlı ve Çinli tasarım şirketlerinin Force Touch sensörlerine ağırlık vereceği iddia edilmiş. Parmak izi sensörü bir anda tüm premium modellerde standart halini almıştı, işte aynı durumun Force Touch için olması bekleniyor. Eğer bu durum gerçekleşirse 2016'da çıkacak olan üst segment modellerde Force Touch standart bir özellik olabilir.


Mobil ödeme hizmetleriyle beraber NFC'nin artan popüleritesi, 2016'da parmak izi sensörlerine olan talebi de büyük olasılıkla arttıracak. Tayvanlı Egis Technology, Elan Microelectronics, FocalTech Systems ile beraber Çinli Silead ve Goodix küçük hacimde parmak izi sensörlerinin nakliyesine başladı. Kaynaklara göre FocalTech, Elan ve Goodix Force Touch sensörü pazarına girdi. Şimdilik raporda yazanlar bu kadarla sınırlı. Neler olacağını ise ancak ilerleyen günlerde görebiliriz.


Kaynak: TeknoKulis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...