6 milyar dolarlık şeker gibi satış

6 milyar dolarlık şeker gibi satış

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'li Activision Blizzard, Candy Crush'ın yapımcısı King Digital Entertainment'ı 6 milyar dolara satın aldı

Ekonomi Servisi
Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Activision Blizzard, King Digital Entertainment'ı satın aldı. Activision Blizzard, dünya çapında cep telefonlarına en çok yüklenen oyun olma özelliğini taşıyan Candy Crush'ın yapımcısına 5.9 milyar dolar ödeyecek. 
Merkezi ABD'de bulunan Activision Blizzard, Call of Duty'nin yapımcısı Activision ve Warcraft'ın yapımcısı Blizzard'ın birleşmesiyle ortaya çıkan ve NASDAQ'da işlem gören bir oyun şirketi. 30 Eylül'de açıklanan verilerine göre son 12 ayında 4.7 milyar dolar gelir elde eden Activision Blizzard, satın alma gereği King'e hisse başı nakit 18 dolar ödeme yapacak. İrlanda merkezli olarak faaliyet gösteren King'in oyunları ise dünyada yaklaşık 500 milyon oyunca tarafından oynanıyor. Halka açık bir şirket olan King'in son bir yıllık geliri ise 2.1 milyar dolar.
Activision Blizzard'ın en ünlü oyunu Call of Duty, World of Warcraft, Skylanders ve Destiny olarak bilirken, cep telefonlarında ücretsiz olarak indirilen Candy Crush, tüm zamanların en çok indirilen oyunları arasında yer alıyor. Analiz firması App Annie'nin verilerine göre iPhone ve iPad kullanıcıları tarafından en çok indirilen oyunlar arasında sırasıyla Candy Crush, Fruit Ninja, Angry Birds, Subway Surfers ve Despicable Me yer alıyor. Candy Crush Saga en çok gelir elde eden oyunlar sıralamasında da Clash of Clans'ın ardından ikinci sırada geliyor. Farklı renkli şekerlerle oynanan Candy Crush Saga'da binin üzerinde seviye bulunuyor. Günlük 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Candy Crush'ın King Saga'nın gelirlerinin yarısından fazlasını oluşturduğu belirtiliyor. Her oyuncunun hayatında bir defa mutlaka 1 dolarlık bir harcama yaptığı Candy Crush'ın yanı sıra King Saga'nın Farm Heroes Saga ve Bubble Witch Saga adlı oyunları da bulunuyor. 
Türkiye yolun başında
Türkiye en çok oyun oynayan ilk 10 ülke arasında yer almasına rağmen, henüz yolun çok başında. Türkiye'nin 100 milyar dolar büyüklüğe ulaşan dijital oyun pazarından aldığı pay sadece 400 milyon dolar. Sektörün dijital oyun ihracatından elde ettiği gelir ise 200 milyon dolar. 




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...