Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NASA, Mars'la ilgili yeni bulguları açıkladı

NASA, Mars'la ilgili yeni bulguları açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Mars'ta "sıvı halde su bulunduğu" açıklamasıyla bilim dünyasını sarsan NASA, bugün Kızıl Gezegen'le ilgili yeni bulguları paylaştı.

Mars'ta "sıvı halde su bulunduğu" açıklamasıyla bilim dünyasını sarsan NASA, Kızıl Gezegen'le ilgili yeni bir bulgu paylaştı. NASA, Mars'ın karbondioksit ağırlıklı atmosferin bundan milyarlarca yıl önceki bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandığını duyurdu.

NASA, TSİ 22.00'da düzenlenen basın toplantısında Mars'ın atmosferinin geçmişine uzanan bilgiler açıkladı.

MAVEN misyonu kapsamında toplanan bulguların sonuçlarını açıklayan NASA, Mars'in karbondiyoksit ağırlıklı atmosferin bundan milyarlarca yıl önceki bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandığını duyurdu.

Bu keşif, bir zamanlar Dünya benzeri bir gezegen olan Mars'ın nasıl soğuk ve çölleşmiş bir gezegen haline geldiği konusunda büyük ipuçları veriyor.

SUYA NE OLDU?

MAVEN, Mars'taki suya neden olduğu konusunda ise henüz kesin bir sonuca ulaşamadı. Ancak bilim insanlarina göre iki ihtimal var: Ya atmosfere kaçtı ya da buzullarin altında kaldı.

Su anda Mars'taki atmosfer çok ince, o kadar ince ki yüzeye de sıvı su bulunamıyor.

NASA, Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...