iOS 9 için en iyi jailbreak uygulamaları!

/ Kaynak: İHA
iOS 9 için en iyi jailbreak uygulamaları!

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

iPhone'lara gelen son iOS 9 güncellemesiyle birlikte daha kullanışlı kullanmak istiyorsanız bui jailbreak uygulamalarını cihazlarnızda kullanabilirsiniz

Genelde, Apple'ın iOS İşletim Sistemi yüklü cihazlarına dayattığı kısıtlamalardan kurtulmak için uygulanan yöntem anlamında kullanılır (iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV gibi). Jailbreak, iOS kullanıcılarına resmi Apple App Store'da bulunmayan ve/veya kısıtlamalar dolayısıyla eklenemeyen ek uygulama, eklenti, ve temaları indirme imkanı sağlayarak, kullanıcıların işletim sistemine "root" erişimi olanağı sağlamaktadır. Jailbreak'li cihazlar, App Store, iTunes gibi uygulamaları kullanabilmekte ve telefon görüşmeleri yapmak gibi diğer normal faaliyetlerine devam edebilmektedir.


Jailbreak yapmanın nedenleri
Jailbreak'in ana nedenlerinden biri de, Apple ve App Store tarafından sağlanan sınırlı sayıdaki özelliği genişletmektir. Birçok jailbreak aracı, jailbreak'li aygıtlarda yazılım bulmaya ve yüklemeye yarayan doğal bir iOS APT İstemcisi olan Cydia'yı otomatik olarak yükler. Cydia'da mevcut olan yazılımların App Store talimatlarına uymaları zorunlu olmadığı için, çoğu indirilebilir muhteva tipik kendine yeten uygulamalar olmanın aksine iOS ve diğer uygulamalara göre hazırlanmış eklenti ve özelleştirmelerdir. Kullanıcılar bu programları arayüzü kişiselleştirmek ve özelleştirmek[3], istediği özellikleri eklemek ve sıkıntıları gidermek, dosya sistemi erişimi ve komut satırı araçları sayesinde yazılım geliştirme işlerini kolaylaştırmak için yüklüyor.


iOS 9 için en iyi jailbreak uygulamaları
RevealMenu
3D Touch, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın önemli yeni işlevlerinden. 3D Touch'ın işlevlerinden olan Quick Actions, bir uygulamanın simgesine sert dokunduğunda, o uygulamanın belirli bir kısmına hızla gitmenize izin veriyor.
Activator
Activator, parmak hareketlerinize ve dokunuşlarınıza özel eylemler atamanıza izin veriyor.
Shortcuts
Az önce bahsettiğimiz Quick Actions, her uygulamada desteklenmiyor. Shortcuts ise Quick Action menülerine geliştiriciden bağımsız olarak istediğiniz ayarları eklemenizi mümkün kılıyor.
SwitcherTweak
SwitcherTweak ile sayfanın kayma yönünü, sayfada kullanılan bulanıklık efektinin stilini değiştirebilir, geçiş ekranının boyutunu ayarlayabilirsiniz.
BreadcrumbsAway
BreadcrumbsAway ise kısayolu sürükleyerek ondan kurtulmanızı ve uygulamayı rahatça kullanmanızı sağlıyor.
CCSettings
CCSettings sayesinde Control Center'da hangi ayarların görüneceğini seçebiliyorsunuz.
SpotlightBeGone
Spotlight, cihazınızdaki dosyaları, kişileri, konumları ve her şeyi kolayca aramak için geliştirilmiş bir uygulama
Untethered Hey Siri
iPhone 6S ve 6S Plus kullanıcıları, istedikleri zaman "Hey Siri" diyerek Siri'yi öne çıkarabiliyorlar. Eski iPhone'larda istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, aynı iPhone 6S ve 6S Plus'ta olduğu gibi kullanmanıza izin veriyor.  

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...