Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Chrome desteği Windows XP ve Vista için sona eriyor

Chrome desteği Windows XP ve Vista için sona eriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, güvenlik seviyesi giderek gerileyen Windows XP için Chrome web tarayıcısını güncellemeyi önümüzdeki sene durduracak.

Firma, yaptığı duyuruyla XP ve Vista kullanıcılarının Nisan 2016'dan sonra Chrome'u kullanmaya devam edebileceklerini, ancak tarayıcı için Google'dan güncelleme almayacaklarını söyledi. Duyuruya göre aynı durum, OS 10.6, 10.7 ve 10.8 için de geçerli olacak.


Google, güncellemeleri durduracak olmasının nedeninin bu beş işletim sisteminin artık resmi destek almaması olduğunu söyledi. Chrome Mühendislik Direktörü Mark Pawliger, bu tür eski platformların kritik güvenlik güncelleştirmelerini almadığını, bu yüzden zararlılara ve virüslere maruz kalma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.


Chrome kullananlara büyük tuzak
Google, eski işletim sistemlerini desteklemeyi durduracağını bu senenin başlarında açıklamıştı. Resmi desteği geçen sene sona eren Windows XP, on seneden eski bir işletim sistemi olsa da halen evlerde ve farklı boyutlardaki firmalarda kullanılıyor.


Nisan 2016 itibariyle PowerBook ve Power Mac gibi eski bilgisayarında Chrome'u güvenli olarak kullanmak isteyenlerin donanımını yükseltmekten başka çaresi kalmayacak gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...