10 ilde 10 bin kadın girişimci oldu

Düzenleyen:
10 ilde 10 bin kadın girişimci oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi, ilk yılında 10 ilde 10 bin kadına ulaştı.

Ekonomi Servisi
Proje çerçevesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak en yüksek ticari performansı sergileyen kadınlar ödüllendirildi. Yarışmada katılımcılara ödülünü veren Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, “Dünya Bankası'nın tahminlerine göre, yaklaşık 2 milyar kişi çalışma çağında olmasına rağmen iş gücü piyasasına katılamıyor. Vodafone olarak, istihdam sorununun girişimcilik ile çözülebileceğine inanıyoruz. Her 100 erkeğe 31 kadın girişimcinin düştüğü ülkemizde kadın girişimciliğinin ve kadının ekonomiye katılımının teşvik edilmesi, açık ve net bir ihtiyaç olarak önümüzde duruyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...