4.5G’de iddialı taahhüt

Düzenleyen:
4.5G’de iddialı taahhüt

TEKNOLOJİ Haberleri

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, 4.5G için yaptıkları yatırımlarla Türkiye'de 'en geniş kapsamaya sahip operatör' olmayı taahhüt ettiklerini söyledi

Ömer TEMÜR

Vodafone’un bu yıl ikincisini düzenlediği Dijital Dönüşüm Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. “Dijital Dönüşüm’ün parçası ol” temasıyla düzenlenen zirve, Huawei Kurumsal Çözümler Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Zou Siyi ve Google Eski Başkan Yardımcısı ve Google X Kurucusu Sebastian Thrun gibi önemli isimleri ağırladı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, 1 Nisan itibarıyla 4.5G'de Türkiye'yi en fazla kapsayan operatör olacaklarını söyledi. Bu konuda kullanıcılarına taahhüt veren Öğüt, "Hem bireyler, hem şirketler, hem de nesnelerin saniyede 1 gigabit'lik yaygın genişbant bağlantı hızından faydalanabileceği yeni bir toplum düzeni doğacak. 'Gigabit Toplumu' adı verilen bu yeni yaşam, gerçek zamanlı, her yerden, her zaman erişilebilen, bireyleri, kurumları ve nesneleri birbirine bağlayan bir internet altyapısı ile gerçek olacak. 1 Nisan sabahı itibarıyla tüm Türkiye ile tanıştıracağımız 4.5G de aslında Gigabit Toplumu'na giden yolda ülkece attığımız ilk ve en büyük adım olacak. Biz Vodafone olarak, '4bucakG' vizyonumuzla bir an önce Türkiye'nin her yerine ve herkese 4.5G'yi götürerek Gigabit Toplumunun oluşumuna liderlik edeceğiz. Türkiye'yi 2023 ve ötesine taşıyacak ana unsur dijitalleşme olacak. Bu konuda en yakın fırsat 4.5G teknolojisi. 4.5G için yaptığımız yatırımlarla Türkiye'de 'en geniş kapsamaya sahip operatör' olmayı taahhüt ediyoruz. Sizlerin de bu dönüşüme seyirci değil birey ve şirket olarak katılımcı olmanız için tüm kaynaklarımızı kullanmayı taahhüt ediyoruz"  dedi. 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da her şeyin hızla dijitalleştiğinden, her geçen gün bir önceki dönemde üretilen toplam data kadar data üretilen bir zamandan geçildiğini söyledi. "Dijital dönüşümün izleyicisi değil, parçası olmak istiyoruz" diyen Sayan, şöyle konuştu: "Artık, Endüstri 4.0 dönemindeyiz. Gelecekte, gücünü dijitalleşmeden alan iş modelleri başarılı olacak. Teknoloji, önce insanları, ardından makineleri birbirine bağladı. Yakın gelecekte de nesneleri birbirine bağlayacak. BTK olarak Ulusal Genişbant Stratejisi’ni tamamlamak üzereyiz. Ülke olarak, dijital dönüşümün parçası olmalıyız. Aksi durumda, teknoloji transferi yapmaktan öteye geçemeyiz. Dijital dönüşümün dışında kalmak bizi yaşamın dışında bırakacak. Dijitalleşmenin etkin bir biçimde hayata geçeceği yeni bir çağa giriyoruz."

‘Drone’lu açılış 

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, Türkiye’nin ilk interaktif dijital senfonisiyle başladı. Dinleyicilerin akıllı telefonlarıyla interaktif olarak katıldıkları dijital senfonide, drone (insansız hava aracı) ve yüz izleme gibi en yeni dijital teknolojiler kullanılırken, eşzamanlı olarak ışık gösterisi de yapıldı.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...