5 milyon 4.5G dedi

Düzenleyen:
5 milyon 4.5G dedi

TEKNOLOJİ Haberleri

İlk günde 2 milyondan fazla Turkcell abonesi, 1.6 milyon Vodafone abonesi ve 1.5 milyon Türk Telekom abonesi 4.5G’ye geçiş yaptı

Ekonomi Servisi
Türkiye’de 4.5 G teknolojisi 1 Nisan itibariyle başladı. İlk bağlantıyı Washington’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yaptı. İlk gün 4.5G’yi kullanan abone sayısı ise 5 milyon kişiyi aştı. Gece 00:00’da Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen törene 4.5G ile canlı bağlanan Erdoğan, Türkiye’nin 4.5G’ye geçmesini, “Bilgi yollarını, karayoluna benzetecek olursak, bu ihale ile vatandaşlarımız tek şeritli bir yol yerine, artık 5 şeritli bir otobanın konforuna kavuşmuş oluyor” sözleriyle değerlendirdi. Kalkınmanın anahtarı olduğuna inandığı bilim ve teknolojik yenilikler ile Ar-Ge faaliyetlerini yakından takip ettiğini aktaran Erdoğan, “Ülkemiz ve yerli üretimimiz adına atılan en küçük adımın dahi değerli gelişmelere sebep olacağını biliyor, bu yöndeki çalışmaları gönülden destekliyorum. Bu hizmetlerin ülkemizde yerli ürün kullanılması şartıyla hayata geçirilmiş olmasını ayrıca önemli görüyorum” diye konuştu. Bakan Binali Yıldırım da, işletmecilerin 4.5G’ye geçişi sağlamak için ciddi gayret gösterdiklerini belirterek, “Ama daha yolun başındalar. Bundan sonra asıl iş başlıyor, vatandaş kullanmaya başladığında kurulan altyapının, getirilen bu hizmetin ne kadar ihtiyacı karşıladığı veya karşılamadığı uygulamalarla ortaya çıkacak” dedi. 4.5G ile iletişim yollarında şerit sayısı ve kapasitenin artırılması, hızın 10 kata kadar yükseltilmesi işi olduğunu dile getiren Yıldırım, “Böylece hangi işle uğraşırsak uğraşalım, yapacağınız her türlü hizmette ve üretimde teknolojinin bize sağladığı bu imkan sayesinde zaman tasarrufu sağlayacağız. Üretimde miktarı, kaliteyi ve rekabet gücümüzü artırmış olacağız” yorumunu yaptı. Öte yandan 4.5G ilk gün 5 milyon kişiye ulaştı. Operatörlerin verdiği bilgiye göre ilk gün 2 milyondan fazla Turkcell abonesi 10 kat hızlı internet kullanmaya başladı. 1 Nisan’da 1.6 milyon Vodafone abonesi 4.5’ye geçiş yaparken onu 1.5 milyon aboneyle Türk Telekom izledi. 4.5G’ye geçenlerin sayısı toplamda 5 milyonu aştı. 

Davutoğlu Twitter’dan  mesaj verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Twitter’dan, Türkiye’nin 4.5G’ye geçmesi ile ilgili paylaşımda bulunarak, “Artık iletişim daha hızlı. 4.5G ülkemize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

KAAN TERZİOĞLU:  3 dakika içerisinde 1 milyon kişiyi aştık

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell ekibi ile saat 00:00’da 4.5G Operasyon Merkezi’nde bir araya gelerek düğmeye bastı. Terzioğlu 3 dakika içerisinde 1 milyon 186 bin Turkcell müşterisinin 4.5G hizmetine bağlandığını bildirdi. Bu noktaya gelebilmek için mühendislerinin 1 milyon saat ve 790 bin kilometre yol yaptıklarını kaydeden Terzioğlu, yeni teknolojinin ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

GÖKHAN ÖĞÜT:  Türkiye’nin dört  bucağı 4.5G

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt 4.5G’nin, Türkiye’nin dijital dönüşümünde çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Yoğun bir dönem sonunda çok güzel bir akşam, mutlu ve gururluyuz. Türkiye’nin dört bucağını 4.5G’ye bağlamak için heyecanlıyız. Vodafone Türkiye olarak bugüne kadar yaptığımız yatırımları daha da hızlandıracağız. Gigabit Toplumu’na giden yolda çok daha fazla yatırım yapacağımız bir başlangıç” dedi.

ERKAN AKDEMİR: HERKES DİJİTAL VATANDAŞ OLACAK

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, çok heyecanlı ve coşkulu olduklarını belirterek, GSM tarihinin en yoğun yatırım dönemini en kısa süre içinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Binlerce baz istasyonu yatırımı yaptıklarını dile getiren Akdemir, “Bu Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmakla kalmayacak, vatandaşlarımızı “dijital vatandaş” haline dönüştürecek” dedi.

4.5G’YE VENUS’LE BAĞLANDI 
Türkiye’nin ilk 4.5G görüntülü telefon görüşmesi ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım arasında Vestel Venus telefonlarla gerçekleştirildi. 

5 milyon 4.5G dedi

Sosyal medyada günün konusu oldu

Mobil internet kullanıcıları 1 Nisan itibarıyla 4.5G ile tanıştı. 4.5G, sosyal medyada da günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Twitter ve Facebook'tan yapılan paylaşımlarda 4.5G'nin hızı esprili bir şekilde dile getirildi. İşte o paylaşımlardan bazıları:
batugüneş @batugunesim: ya sen gittiğin her cafede wifi şifresi soran adamsın sana ne 3g'den, 4.5g'den.
Ali hatipoğlu06 @malice_tr: acaba anneannem 4.5g geçtimi gecen hafta hava atıyordu yeni telefonuyla masa'nın üstüne koymalar felan:))
svgnc @sevgii_ince: 4.5G ye ben hazırım da internet paketim hazır mı onu bilmiyorum 
Yasin Kotan @YasinKotan: 4.5G ile ilk twitim. daha ben yazarken twiti gönderdi inanamıyorum. 
Baho @picadambaattin: Günaydın cnm, 4.5g'ye geçtin mi:) @AdrianaLima
ziya turp @ziyaturp: ben 4.5g'yi açık bırakarak uyicam. çok heyecanlı olay yeni ayakkabı almışsın gibi.
Önder Şeren @onderseren: 4.5G çok güzelmiş her şey çok hızlı şu an. Dedem bile daha hızlı, bastonsuz yürüyor.
Arda @ardakofoglu: Herkes 4.5G kullanmaya başlayacağına göre 3G çok daha hızlanacaktır. 4.5G'ye geçmeye gerek yok.
Onur Yaşar @yasaronur: rüyamda seni gördüm iyi misin demek yerine 4.5g gelmiş geçtin mi demek için güzel bi gün
Butimar @mechulsofi: 6 gb internet paketim var ama telefonum 4.5g yi desteklemiyor. Şahinin içine diesel doldurmuşum resmen.

Millet 4.5G, onlar "Alo" peşinde

Mobil cihazlarda internet hızını 10 kat artıracak 4.5G teknolojisi, vatandaşları heyecanlandırdı. Ancak Şanlıurfa'nın bazı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar "Alo" bile diyememenin sıkıntısını yaşıyor. Kent merkezine 10 kilometre mesafedeki Keberli Mahallesi'nde kimi vatandaşlar yüksek noktalara çıkarak iletişim kurmaya çalışırken kimi de evlerinin damında belirledikleri yerlere çıkarak telefonla görüşme imkanına kavuşuyor. Mahallelinin tek isteği ise bir baz istasyonu. Acil duramlarda bile görüşme yapamadıklarını dile getiren muhtar Yaşar Karabacak, "İnternet falan derdinde değiliz, yeter ki evimizin içinde otururken sağlıklı bir şekilde yakınlarımızla görüşebilelim" diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...