Yakında herkesin evi fabrika olacak

Düzenleyen:
Yakında herkesin evi fabrika olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Bu cihazların en büyük özelliği; klasik yöntemlerle yapılması mümkün olmayan her şeyi yapabilmeniz.

Osman Çobanoğlu ANKARA 
Son yılların devrim niteliğinde teknolojisi olarak görülen 3D yazıcıların özellikle ağır sanayide büyük bir değişime yol açması bekleniyor. Dünyada sayılı ülkede bulunan 3 boyutlu sanayi tipi yazıcıyı Türkiye’ye getiren Güney Koreli firmanın Türkiye temsilciliğini yapan Burhan Gögce, ”Millîleşmek istiyorsak süratle 3D yazıcı konusuna el atmalıyız” dedi. Gögce’nin verdiği bilgiye göre; 3D makine ile yapılan üretimin toplam cirosunun 2025’te 13.5 trilyon dolara çıkması bekleniyor. Zamanında tedbir alan ülkeler çok ileriye gidecek. Dünyadaki ekonomik denge değişecek. Bu cihazların en büyük özelliği; klasik yöntemlerle yapılması mümkün olmayan her şeyi yapabilmeniz. Yurt dışında her ev bir fabrikaya dönmeye başladı. Biz de de evlere girecek. 
3 boyutlu yazıcı, metal parçaları yüzde 100 yoğunluklu olarak ürettiği için çok daha sağlam oluyor. Maliyetler de yüzde 90’a kadar düşüyor. Yazıcı için gereken metal tozları, sanayide rahatlıkla bulunabiliyor. Bu teknolojide önemli olan yazıcıyı üretmek değil, onunla ne üreteceğini bilmek. Neye ihtiyacın varsa 3 boyutlu olarak çizimi gerekiyor. 

NELERİ ETKİLEYECEK?

∂ Üretim şekilleri tamamen değişecek.
∂ Tedarik zincirleri tamamen 
ortadan kalkacak.
∂ Birkaç ülkede üretilen parçaların bir yerde birleştirilmesi sistemi ortadan kalkacak.
∂ Globalleşme yerini millîleşmeye bırakacak.
∂ İthalat gitgide azalarak yok 
olmaya başlayacak.
∂ Ülkelerin dışa bağımlılığı azalacak.
∂ Enerji tasarrufu sağlanacak.
∂ Karbon salınımı azalacak, çevre 
dostu ürün sayısı artacak.
∂ Taşımacılık azalacak.
∂ Kalifiye işçi ihtiyacı doğacak.
∂ Yeni iş alanları ortaya çıkacak.
∂ Eğitim sistemleri yeniden yapılandırılacak.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...