Instagram Stories özelliği artık Chrome tarayıcıda

Instagram Stories özelliği artık Chrome tarayıcıda

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram'ın Snapchat'i taklit ettiği Stories özelliği bir eklenti sayesinde Google Chrome tarayıcıda da kullanılabiliyor.

Yıllardır Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in interneti tamamen Facebook'a dönüştürmek gibi bir hayali olduğu söylense de birçok kişi Facebook'un artık modası geçmek üzere olan bir sosyal ağ olduğunu savunuyordu.

Ancak hala içerik tüketiminde en yoğun kullanılan sosyal ağ Facebook, bunun yanı sıra Instagram ve WhatsApp gibi çağın en popüler ağlarını da bünyesine katarak gerçek anlamda Facebook sosyal ağı ile olmasa da Facebook şirketiyle "İnternet = Facebook" kavramını oluşturabilmek için önemli adımlar atmıştı.

Son olarak Instagram'ın sahibi Facebook, Snapchat'i de satın almak istemiş ancak bir türlü uzlaşmaya varamamıştı. Bunun üzerine Snapchat'teki Stories (Hikayeler) özelliğini neredeyse bire bir kopyalayarak Instagram'a taşıyan Facebook, kısa bir süre içinde Snapchat'in aktif kullanıcı sayısında azalmalara neden olmuştu.

Aynı zamanda Instagram'ı hikayeler özelliğini Snapchat'e göre öne çıkaran bir adım Facebook'tan olmasa da üçüncü parti bir geliştiriciden geldi. Alec Garica isimli geliştirici, Chrome IG Story isimli eklentisi sayesinde Instagram'daki hikayeleri Instagram.com sitesine entegre etti. Bu eklenti sayesinde kullanıcılar, Chrome tarayıcılarından Instagram.com'a girdiklerinde takip ettikleri kişilerin hikayelerini görebiliyor.

Eklentinin pek fazla stabil çalışmadığını söylememiz gerekiyor ancak yine de tarayıcıdan Instagram kullananlar için bu eklenti önem taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...