Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dijital oyunlar teknolojinin Formula-1’i hâline geldi

Düzenleyen:
Dijital oyunlar teknolojinin  Formula-1’i hâline geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, Türkiye’de yaklaşık 30 milyon kişinin bilgisayarda, cep telefonunda ya da oyun konsollarında oyun oynadığını, ülkemizde dijital oyun sektörünün cirosunun 600 milyon doları aştığını söyledi.

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, Türkiye’de yaklaşık 30 milyon kişinin bilgisayarda, cep telefonunda ya da oyun konsollarında oyun oynadığını, ülkemizde dijital oyun sektörünün cirosunun 600 milyon doları aştığını söyledi. Dünyada cirosu 100 milyar dolara aşan oyun sektöründe Türkiye’nin hak ettiği yerden uzakta olduğuna vurgu yapan Özistek, Türkiye’de oyun firmalarının küçük ve planlı yapılacak devlet desteğiyle 1 milyar dolarlık ihracat yapma potansiyeli olduğunu söyledi. Global dijital oyun pazarının 100 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştığını ifade eden Özistek “Akılı telefon pazarına baktığımızda da yeni telefona geçmenizdeki ana motivasyonlardan birinin oyun olduğunu görüyoruz. Akıllı telefonun temel amacı konuşmak değil. Bir akıllı telefonda en çok tüketilen içerikler önce oyun, sonra video, sonra sosyal medya. Oyun oynamak için daha büyük ekranlı, daha güçlü işlemcili akıllı telefonlara ihtiyacınız var. İlk dönem 16 GB hafıza varken şimdi 128 GB, 256 GB ve üstüne giden bir durumu konuşuyoruz. Yeni telefonlar da oyun sayesinde geliştiriliyor ve satılıyor. O yüzden oyunun etkilediği muazzam bir alan var. Otomobil sporlarında Formula-1 neyse teknolojide de dijital oyunlar odur” dedi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...