Instagram'ın değeri milyar dolara koşuyor!

Instagram'ın değeri milyar dolara koşuyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram üzerinden yaptılan paylaşımlar büyük bir ekonomiye dönüşürken, uzmanlar bu ekonominin yıl sonunda Instagram'da 1 milyar dolara çıkmasını bekliyor.

Kişilerin, sahip oldukları sosyal medya hesapları üzerinden düzenledikleri tanıtım ve pazarlama aktiviteleri olan influencer marketing büyük bir endüstriye dönüştü. Pazarlama ve video içerik alanında influencer marketing odaklı faaliyet gösteren CC Media House Direktörü Güven Çelikkaya, Instagram'ın sektör için önemine değinerek, 2012 yılı itibariyle sponsorlu marka paylaşımları Instagram'da yaygınlaşmaya başladı. Instagram'ın geliştirildiği ve ilk yayınlandığı ülke olan Amerika, elbette uygulamanın kullanımı nedeniyle influencer marketing yatırımlarının da yapıldığı ilk ülke oldu. dedi. 

 

Çelikkaya, sadece Instagram'da sponsorlu influencer marketing pazarının büyüklüğünün 2017 yılı sonunda yaklaşık 1 milyar dolar olmasının beklendiğine belirterek, Diğer tüm sosyal ağlarda ki influencer marketing harcamalarının 2020 yılına kadar yaklaşık 5 milyar doların üzerinde olması öngörülüyor. Instagram'da 2017 yılı için beklenen pazar büyüklüğü büyük oranda ABD ve Avrupa ülkelerinden gelmekte. Diğer ülkeler daha geriden geliyor. değerlendirmesinde bulundu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...