Instagram şifrenizi değiştirin

Düzenleyen:
Instagram şifrenizi değiştirin

TEKNOLOJİ Haberleri

Şu ana kadar 7-8 milyon kişinin hesapları ele geçirildi. Hacker’lar, sızdıkları kullanıcıların gizli bilgilerini ifşa etti.

Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf paylaşım ağlarından biri olan Instagram, hacker’ların saldırılarıyla karşı karşıya. 700 milyondan fazla kişinin kullandığı uygulamada milyonlarca kişinin hesabı ele geçirildi. Bu saldırılardan Türkler de nasibini aldı. Korunmak için ne yapılması gerektiği hakkında bilgi veren Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) Başkanı Ahmet Hamdi Atalay “Şifrenizi değiştirin” tavsiyesinde bulundu. Türkiye’nin Instagram’ı en yoğun kullanan ilk 10 ülke arasında yer aldığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu: Ülkemizde bilgi teknolojileri ve iletişim sektörü hızla büyüdü. Bu yıl geniş bant internet abone sayısı geçen yıla oranla yüzde 24,3 arttı, mobil abone sayısı da 75,7 milyona ulaştı. Mart sonu itibarıyla toplam internet kullanıcı sayısı açısından dünyada ilk 20 ülke arasında yer aldık. Instagram 2010’da ilk yayınlanmaya başladığı andan itibaren hızla yükselen bir sosyal ağ oldu. Dünya genelinde 7-8 milyon kullanıcının hesapları hacker’lar tarafından ele geçirildi. Bu kişilerin içerikleri ifşa edildi. Bu durumdan Türkiye’deki Instagram kullanıcılarının ne kadar etkilendiği henüz belli değil, tedbirli olmakta fayda var. Yaklaşık 20 milyon aktif Türk kullanıcı bu sosyal ağda yer alıyor. Tavsiyem bu tip platformları gereğinden fazla kullanmasınlar. Buralarda önemli bilgi ve belgelerini paylaşılmasınlar, şifrelerini düzenli olarak değiştirsinler.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...