Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alibaba internetten otomobil satmaya başlayacak

Alibaba internetten otomobil satmaya başlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Ford ve Çinli Alibaba Group, çevrimiçi perakendecinin Tmall platformunda otomobil satabileceği bir anlaşma imzaladı. Reuters'e göre, bu anlaşma Ford'un Çin'deki satış stratejisini değiştirme planlarının bir parçası.

Alibaba, Tmall adlı bir çevrimiçi alışveriş merkezi işletiyor. Bir Otomobilin çevrimiçi olarak satın alınması, önümüzdeki yıllarda daha yaygın hale gelebilir. Reuters’a göre Alibaba, yakın bir zamanda internet üzerinden otomobil satmaya başlayacak. Yeni bir konsept üzerinde çalışan iki şirket, 3 sene sürecek bir ortaklığa imza attı.
 
Alibaba, "Anlaşma, tüketicilerin araçlarını nasıl satın aldığını ve kendi araçlarını nasıl yeniden tanımladığının yanı sıra, yeni perakende satış fırsatlarını belirlemek için dijital kanalları nasıl kullanacaklarını keşfetmenin yeni yollarını araştırmayı amaçlıyor" dedi.
 
Tmall satış stratejisinin Otomotiv Otomatı gibi olduğu söyleniyor. Doğrudan tüketiciye satılacak çok katlı otopark gibi. Ancak ayrıntılar hala belli değil.
 
Milliyet'te yer alan habere göre, insanlar otomobilleri satın almadan önce dokunmak, hissetmek ve kullanmaktan hoşlanıyor. Ancak yine de temel araştırmalar yapmak ve çevrimiçi satın alma birden fazla showroom ziyaretinden daha verimli olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...