Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siber güvenlik akademisi kurmanın zamanı geldi

Siber güvenlik akademisi kurmanın zamanı geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzmanlar, bilgi çalma ve diplomatik krizlere yol açmak için kritik altyapılara yapılan siber sabotajların yetişmiş insan gücü sayesinde engelleneceğini söyledi.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Devlet kademesinin önemli gündem maddelerinden biri haline gelen siber güvenlik konusunda uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor. Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe: Giderek artan siber saldırılara karşı yetişmiş insan gücü önemli bir unsur haline geldi. Ülke olarak hedeflenen siber olgunluk seviyesine ulaşabilmek için, bu yapının sürdürülebilir olması çok önemli. Bunun için de, bir akademi kurulması şart. Böylece siber güvenlik uzmanlar havuzuna kurumsal bir yapı kazandırılması mümkün olur. ‘Ulusal Siber Güvenlik Akademisi’ diye tanımlayabileceğimiz bu akademi aynı zamanda siber güvenlik kültürünün yaygınlaşmasında da etkin bir rol oynayabilir.  Son 6 yıldır devlet destekli büyük saldırılarda 2 temel hedef var. Bunlar; veri ele geçirme odaklı siber casusluk ve ülkede önemli kayıplara, kaosa veya diplomatik krizlere yol açmak amacıyla kritik altyapılara yönelik gerçekleştirilen siber sabotajlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...