Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teknoloji firmaları kuru sabitliyor

Teknoloji firmaları kuru sabitliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Döviz fiyatlarındaki artış teknoloji üreticilerini endişelendiriyor. Dolardaki yükseliş ithal ağırlıklı sektörde kendisini iyice hissettirirken Acer’ın EMEA Başkan Yardımcısı Grigory Nizovsky bilgisayar satışlarında sabit kura geçeceklerini söyledi.

Ömer Temür İSTANBUL

Türkiye’de yaşanan benzer sürecin daha önce Rusya’da da yaşandığına dikkat çeken Nizovsky “Ruble dolar karşısında tam 2 kat değer kaybetti. Biz dövizin etkilediği pazarlarda çalışmaya alışkınız. Türkiye bizim için mükemmel bir pazar” dedi.
 Türkiye’de ultrabook ve gaming ürünlerine yoğunlaşacaklarına ifade eden Nizovsky, şu bilgileri verdi: Oyuncu serimiz profesyonel e-sporculardan ara sıra oyun oynayan kullanıcılara kadar tüm oyunculara hitap eden masaüstü bilgisayar, monitör, projektör ve aksesuarlardan meydana geliyor. Acer’ın ultra ince ürün ailesi ise Switch, Spin ve Swift modelleri 1 ila 7 serilerinden oluşuyor. Öne çıkan önemli ürünler arasında tablet alternatifi olarak Spin 1, modern yaşam tarzı için standart bir dizüstü bilgisayar olarak Swift 3, ekstra hafif olan Swift 5, ekstra işlevlere sahip Spin 5 ve dünyanın en incesi Swift 7 bulunuyor. Yeni ürünlerimizle aynı zamanda daha fazla KOBİ’ye ulaşmayı hedefliyoruz.  Türkiye’de en az yüzde 25 pazar payı hedefliyoruz.

DESTEK GELİRSE FABRİKA KURABİLİRİZ
Nizovsky gerekli desteğin verilmesi durumunda Türkiye’de üretim yapabileceklerini de söyledi. Türkiye’nin bir çok alanda fırsatlar sunduğunu ifade eden Nizovsky “Akıllı şehir ve biletleme teknolojisi alanındaki fırsatları da değerlendirmek istiyoruz. Bu alanlarda iyi bir altyapıya sahibiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...