İki bin öğrenciye bilim seti

İki bin öğrenciye  bilim seti

TEKNOLOJİ Haberleri

Çocuklara bilimi sevdirmeyi ve bilimsel bakış açısı kazandırmayı amaçlayan YGA, Anadolu’ya Bilim Seferberliği’ne Hatay’dan başladı.

Hatay Kırıkhan Mimar Sinan Ortaokulu’nda YGA Bilim Setleri dağıtıldı. Aynı gün Türkiye’nin dört bir yanından gelen 400 fen öğretmeninin katıldığı ve TED Hatay Koleji’nde düzenlenen 9. Fen Bilgisi Paylaşım Zirvesi’nde TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve YGA Kurucusu Sinan Yaman’ın konuşmasının ardından öğretmenlere YGA Bilim Setleri eğitimi verildi.  Milli Eğitim Bakanlığı, TAV Havalimanları ve Yapı Kredi’nin desteğiyle hayata geçen proje kapsamında üç yılda 5 bin okulda 2 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Projenin ilk adımı olarak 81 ildeki 500 okula 5 bin bilim seti gönderilecek.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı ve YGA Danışma Kurulu üyesi Sani Şener, Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefinin katma değerli üretimden geçtiğini bunun da ancak eğitimli, bilimi seven bir gençlikle mümkün olabileceğini söyledi. YGA’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman da  “Amacımız özgün projeler üreten, özgüvenli gençler yetiştirmek. Çocukların bilimi sevmesi, bilimsel bakış açısı kazanması gerekli ama yeterli değil. Çift kanatlı gençler yetiştirmeliyiz; bilim ve erdemi birleştiren. Fırsat verildiğinde birlikte bu çift kanatlı gençlerin neler başarabildiklerini görüyoruz. YGA’ya her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvuruyor ve seçilenle sosyal inovasyon projelerinde gönüllü olarak çalışıyor. YGA Liderlik Programı’nın ilk aşaması olan YGA Zirvesi bu yıl 1 Aralık’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Başvurular 29 Ekim’e kadar devam ediyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...