Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Youtube ücretsiz film konusunda yeni adımlar atıyor

Düzenleyen:
Youtube ücretsiz film konusunda yeni adımlar atıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Youtube, ücretsiz film konusunda önemli bir adım atıyor. Youtube üzerinden 100 Hollywood filmi izleyicilerle buluşturulacak. Tamamen ücretsiz olacak filmlerde ara ara reklam yayınlanacak ve kazanç bu şekilde sağlanacak.

Video yayımcılığında çığır açan firma, ücretsiz film gösterimleriyle de adından söz ettireceğe benziyor. Youtube’daki videoların bazı bölümlerinde reklamlar yayınlanarak hem kullanıcılar hem firmanın kendisi kazanç sağlıyor. Ücretsiz olarak gösterilecek filmlerde de ara ara bu reklamlarla karşılaşacağız gibi duruyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre ücretsiz sunulacak olan filmlerden bazıları Rocky ve The Terminator gibi kendi türünün klasikleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu filmlerin dışında Zookeper, Agent Cody Banks, Legally Blonde gibi tanınan başka filmler de bulunuyor.

Önceden, iTunes ve Amazon’da olduğu gibi filmleri kiralama ya da satın alma seçeneklerini sunan Youtube’un; artık reklamlı bir şekilde filmleri ücretsiz olarak sunması dikkat çekici bir adım olarak ifade ediliyor.

Şu anda Youtube’un klasik reklam sistemiyle izleyicilere sunulan bu filmler için ileride sponsorluk ya da ekran içi reklam seçenekleri üzerinde de duruluyor.

Google’ın desteğini arkasına alan Youtube, kişiselleştirilmiş reklamları ve tekil kullanıcı sayısının inanılmaz boyutlarda olması sayesinde ücretsiz film gösterme konusunda rakiplerinin önüne geçiyor.

Roku ve Vudu markaları da reklamlı bir şekilde ücretsiz film sunan firmalar arasında yer alıyor. Bu alandaki potansiyelin farkında olan Amazon’un benzer bir projeyle kullanıcıların karşısına çıkacağı iddia edilenler arasında yer alıyor. (shiftdelete)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...