Harran’da 6 bin yıl önceki gibi yıldızları izleyeceğiz

Harran’da 6 bin yıl önceki  gibi yıldızları izleyeceğiz

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın gelmiş geçmiş en bilinen astronomlarından biri olarak kabul edilen Battani’nin gökyüzü araştırmaları yaptığı ve “dünyada ilk gözlem yapılan” mekânlar arasında yer alan Şanlıurfa’nın Harran ilçesine, geçmişteki ününe yakışır bir gözlemevi yapılıyor.

GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil: Bölgede şu anda rasat yapılmıyor. Gökyüzü incelensin, rasat yapılsın istiyoruz. Bunun için de ilçedeki tarihi kalıntılara yakın bir bölgeye yaklaşık 100 metrekarelik bir alana gözlem evi yapılacak. Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ise, “Harran, antik dönemde bilim ve astronominin merkeziydi, dolayısıyla bilimin o eski görkemli günlerindeki gibi durumla karşılaşacağımız için gözlemevinin buraya yapılması bizi sevindirdi. Harran’da astronominin gökyüzünün, yıldızların ve astronominin incelenmesi araştırılması 6 bin yıl öncesine dayanıyor” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...