Instagram'dan görme engelli kullanıcıları için büyük yenilik

Düzenleyen:
Instagram'dan görme engelli kullanıcıları için büyük yenilik

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Instagram, görme engelli bireyler için önemli özellikleri kullanıma sunuyor. Instagram'ın kullanıma sunacağı özellikler ile görme engellilerin sosyal medya kullanımı kolaylaşacak.

Instagram, görme engelli bireylere yapay zeka yardımıyla fotoğraf okuyacağını müjdeledi. Geliştirilen yapay zeka yardımıyla birlikte, sosyal medya devi ekran okuyucusu ve nesne tanımlama teknolojisi sayesinde görme engelli insanların platfrom üzerinde gezinmesi oldukça kolay bir hale getirilecek.

Söz konusu bu durum için iki farklı özellik ekleyen platform, her türlü kullanıcısı için yenlikler sunmaya devam ediyor. Daha önceden Facebook üzerinde görme engelli kullanıcılara sunulan bu özellikler şimdi ise Instagram kullanıcılarına sunulmuş durumda.

Uygulamaya gelen bu özellik sayesinde fotoğraflarına açıklama ekleyen kullanıcıların açıklamaları ekran okuyucusu yardımıyla okunabilecek. Popüler sosyal medya platformu ise bu özelliğin hem ana sayfada, hem profil sayfalarında, hem de keşfet kısmından kullanılabilmesine de olanak sağlayacak.

Eğer kullanıcılar paylaşımlarında herhangi bir açıklamaya yer vermemişse, yapay zeka devreye girecek. Burada da ise ekran okuyucusu yerine, nesne tanıma teknolojisi  fotoğraftaki ayrıntıları görme engelli kullanıcılara betimleyecek.

Böylece nesne tanıma teknolojisi tarafından algılanan nesneler, ekran okuyucusu sayesinde kullanıcılara yüksek sesli bir şekilde okunacak. (shiftdelete)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...