Çinli TCL, Türkiye'de akıllı telefon satışına başladı

Düzenleyen:
Çinli TCL, Türkiye'de akıllı  telefon satışına başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Alcatel ve Blackberry marka telefonların sahibi olan Çinli TCL Communication, kendi adını taşıyan ilk akıllı telefonu TCL Plex'i 3499 TL'den Türkiye’de satışa sundu.

Ömer Temür İSTANBUL

6,5 inçlik ekrana sahip TCL Plex arka tarafından üç kamera dizilimi ile geliyor. yapay zeka ile donatılan 48 MP ultra yüksek çözünürlüklü Sony sensörü ile 4K kayıt kayıt yapabilen TCL Plex'te 16 MP 123 derece süper geniş açılı kamera ile 2MP kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 24 MP kamera yer alıyor.  TCL Plex ile çekilen görseller TCL NXTVISION ile gerçek zamanlı olarak iyileştiriliyor. Böylece SDR görüntüyü gerçek zamanlı olarak HDR'ye dönüştürüyor. 6 eksenli renk iyileştirme özelliği sayesinde fotoğraflar ve videolar daha net bir kontrasta sahip oluyor.  Akıllı video kayıt özelliği sayesinde otomatik yakınlaştırma yapabiliyor ve nesnelerin görüntüsünü sabitleyebiliyor. Cihaz bu özelliğiyle hareketli nesneleri takip ediyor ve görüntülerini yakalayabiliyor. Ayrıca  dört pikseli görüntü yakalama teknolojisi ile daha net selfie çekebilmek mümkün hale geliyor. Göz yorgunluğuna karşı koruma sağlayan cihaz "Uyarlanabilir Ton", "Okuma Modu" ve "Göz Konforu Modu" ile sürekli olarak en iyi ekran netliğini sunuyor.

TCL Türkiye Ülke Müdürü Tamer İşisağlam 1981 yılında kurulan TLC'nin TV panel üretiminin yanı sıra , buzdolabı, kulaklık ve akıllı telefon üretimi gerçekleştirdiğini söyledi. İşisağlam şirketin 2018 yılında 17 milyar dolar ciroya ve 600 milyon dolar net kara ulaştığını belirterek, "TCL Çin'in ekran paneli üreten tek firması. TV'de dünyanın en büyük ikinci firmasıyız. Bu yılın ilk yarısında yüzde 50 büyüme gerçekleştirdik. Kuzey Amerika ülkelerindeki büyüme oranımız ise yüzde 75'i buluyor" dedi.  Türkiye'de yeni cihazların müjdesini veren İşisağlam, ayrıca faaliyet gösterdikleri diğer alanlarda da Türkiye'de satışa başlayacaklarını bildirdi.
Çinli TCL, Türkiye'de akıllı  telefon satışına başladı

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...