Battalgazi, Formula-G'de 10. oldu

Battalgazi, Formula-G'de 10. oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Makine Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yaptığı güneş enerjili araç 'Battalgazi' yarışta 10. oldu.

İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, güneş ve hidrojen enerjili araçlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen 2013 Alternatif Enerjili Araç Yarışları Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların piste çıktığı yarışlara 40 üniversiteden 62 araç başvurdu. Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları'na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları'na 22 takım ve 23 araç katıldı. 800 öğrencinin yer aldığı organizasyonda ilk olarak araçlar teknik ve güvenlik kontrolünden geçti. 13 araç gerekli kriterleri tamamlayamadığı için sıralama turlarına katılamadı. Sıralama turlarında yarışan araçlardan 37'si isimlerini finale yazdırdı. İnönü Üniversitesi'nin finalde temsil eden 'Battalgazi' 15 tur atma başarısı gösterdiği gibi zaman zaman 90 kilometre/saat hız seviyesini de yakaladı. Proje yürütücülüğünü İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat'ın, ekip liderliğini Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musap Karaca'nın yaptığı 20 kişilik öğrenci grubu tarafından tasarlanan 'Battalgazi' bin 950 metrelik Kocaeli Körfez Yarış Pisti'ndeki Formula-G Final Yarışında İnönü Üniversitesinin adını 10. sıraya yazdırdı. Battalgazı'nin bu yıl ortaya koyduğu performans ile kendisini aştığını ve bu yıl elde edilen tecrübe ile kısa zamanda ilk 5'i zorlayacak bir araba yapılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Cem Onat, sponsor kuruluşlara yaptıkları katkılar için teşekkür etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...