Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp’ın koronavirüs kısıtlaması işe yaradı: Yüzde 70 oranında azaldı

Düzenleyen:
WhatsApp’ın koronavirüs kısıtlaması işe yaradı: Yüzde 70 oranında azaldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın koronavirüs salgını sonrası platforma entegre ettiği özellik kısa sürede sonuç verdi.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen, bugün ise neredeyse her ülkeye sıçrayan koronavirüs salgını (COVID-19) şirketlerin operasyonlarını da etkiliyor. 

Sahte haberler ile mücadele kapsamında DSÖ ve diğer sağlık kurumları ile çalışan şirket sosyal medyada yayınlan sahte bilgilerin önüne geçebilmek adına forward edilen (iletilen) mesajların sayısına sınırlama getirmişti.

Business Insider’da yer alan habere göre WhatsApp’ın bu adımı işe yaradı. Zira kısıtlama sonrası iletilen viral mesajların sayısı yüzde 70 seviyesinde bir düşüş yaşadı.

WhatsApp’ın geçtiğimiz haftalarda aldığı kısıtlama kararı kapsamında sistem tarafından sıkça paylaşıldığı saptanan bir mesajın kullanıcılar tarafından en fazla bir kişi veya gruba gönderilebileceği açıklanmıştı.

WhatsApp daha önce aldığı karar ile bu sayıyı 5 olarak belirlemişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...