Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Salgın yapay zekâ ile kontrol altına alınacak

Salgın yapay zekâ ile kontrol altına alınacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Normalleşme sürecinde AVM’ler kapılarını ziyaretçilere açarken, alışverişte sosyal mesafeye uymayanlar yazılımlar yoluyla tespit edilecek.

ÖMER TEMÜR

Türk AR-GE şirketi Ayvos'un geliştirdiği yapay zekâ yazılımı, kameralar üzerinden bireylerin altı metre çevresinde tarama yapabiliyor. Böylece AVM’ler ve restoranlarda sosyal mesafenin ihlal edildiği ya da maske kullanılmadığı gibi durumları tespit ederek gerekli önlemlerin alınması sağlanıyor. Ayvos CEO’su Eray Hangül, şu ana kadar alınan tedbirlerin boşa gitmemesi için normalleşme sürecinin yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek “Yazılımımızla metro, otobüs, market, iş yeri gibi birçok bölgede koronavirüs önlemlerini artırıyoruz. Alınan görüntüler işlenerek kişinin maske takıp takmadığı ya da sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı belirlenebiliyor. Kişiler, yer değiştirse bile son konumunu belirleyebiliyoruz” dedi. Ayrıca yazlım sayesinde kameralardan elde edilen görüntülerle dezenfektan kullanım sıklığı da tespit ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...