Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk şirketi CBOT dünyaya yapay zekâ ihraç ediyor

Türk şirketi CBOT dünyaya  yapay zekâ ihraç ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Diyalog bazlı yapay zekâ çözümü CBOT, dünyaya Türk yazılımı ihraç ediyor.

ÖMER TEMÜR

Western Union, Manchester United, Signet Jewelers, Singapur Hükümeti, ASDA ve Fiverr gibi dünyaca ünlü markalara hizmet veren firma iki yılda Türkiye ekonomisine 250 milyon TL katkıda bulundu. Önceliklerinin Türkiye ekonomisine değer katmak olduğunu söyleyen CBOTKurucu ve CEO’su Mete Aktaş “Bugün Türkiye’deki bankaların dünyaya kafa tutan bir teknolojiyle donatılmasında CBOT olarak önemli bir rol oynuyoruz. Sadece bankacılıkta değil kurulduğumuz ilk günden bu yana telekomünikasyondan perakendeye, sağlıktan eğitime, e-Ticaret’ten otomotive kadar hemen hemen her sektörde kendi geliştirdiğimiz yapay zekâ teknolojimizle şirketlere destek verdik ve bu sektörlerin içinde bulundukları dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırdık. Her zaman söylediğimiz gibi chatbot ve sesli asistan uygulamaları 2020 ve sonraki yıllarda özellikle müşteri yönetimi alanında en çok ses getirecek uygulamaların başında geliyor” dedi.

HEDEF 2 MİLYAR LİRALIK İHRACAT
2019 yılında 17,17 milyar dolar olan Chatbot pazar hacminin 2025 yılında 102,29 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini dile getiren Aktaş “Türkiye yazılım pazarının büyüklüğü 23,4 milyar lira. Bilişim 500 listesine baktığımızda yapay zekânın yazılım sektöründen aldığı pay ise yüzde 1’ler seviyesinde. Üstelik sektörün içinde olan bir şirket olarak bu rakamın büyük bir hızla artacağını rahatlıkla öngörüyoruz. Dolayısıyla CBOT olarak, ihracat ve Türkiye’de hayata geçirdiğimiz projelerle 2025’te 2 milyar TL’lik ihracat hedefine ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...