Hindistan'daki çuvalları Türklerin yapay zekâsı sayıyor

Hindistan'daki çuvalları Türklerin yapay zekâsı sayıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk şirketi Ayvos, makine öğrenimi ve derin öğrenmeye dayalı yapay zekâ tabanlı projesiyle Hindistan’daki önemli bir lojistik şirketinin tren vagonlarındaki sayım projesini üstlendi.

ÖMER TEMÜR

Ayvos’un görüntü işleme sistemi gübre çuvallarını üretim bandından alıp yaklaşık 4-5 metrelik mesafeye sırtında taşıyan işçilerin hangi vagona kaç tane çuval yüklediğini sayıyor. Pandemi döneminin projeyi pozitif yönde etkilediğini söyleyen Ayvos Kurucu ve Ceo’su Eray Hangül “Projede pandemiden ziyade bizi zorlayan etmen saat farkıydı. Özellikle testler sırasında nöbetleşe çalıştık. Hindistan'daki çözüm ortağımız da elini taşın altına koydu ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bir çalışma planıyla projeyi tamamladık” diye konuştu. Hangül, Hintli lojistik firmasının birçok yeni projelerde de Ayvos ile çalışmak istediğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...