15 Mayıs'tan sonra ne olacak? WhatsApp, kullanıcılara 2 seçenek sunuyor

Düzenleyen:
15 Mayıs'tan sonra ne olacak? WhatsApp, kullanıcılara 2 seçenek sunuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, son olarak 15 Mayıs'a kadar uzattığı gizlilik sözleşmesi onayı ile ilgili flaş açıklamada bulundu. Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından olan WhatsApp'ta süre doluyor. Peki kullanıcıları neler bekliyor? İşte son açıklama

WhatsApp, büyük tepki çeken 'gizlilik sözleşmesi' ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Son olarak sözleşme onayını 15 Mayıs'a erteleyen WhatsApp'ta sürenin dolmasına sayılı günler kaldı.

Sözleşmeyi kabul etmeyenler, akıbetin ne olacağını merakla bekliyordu.

Daha önce 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp hesabının silineceğini duyuran şirket, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

WhatsApp Blog'da yer alan açıklamaya göre, 15 Mayıs’tan itibaren hiçbir kullanıcı hesabı silinmeyecek ve WhatsApp’ın işlevselliği tamamen ortadan kaybolmayacak.

Fakat sözleşme bildirimi belli bir süreden sonra kalıcı hale gelecek ve gizlilik sözleşmesine onay vermeyenler uygulamayı kısıtlı şekilde kullanabilecek.

Kısıtlanmış hesaplarda sohbet listesine erişilemeyecek ama gelen telefon ve görüntülü aramalara cevap verilebilecek. Ayrıca bildirimlerin açık olması halinde gelen mesajlara da cevap verilebilecek, cevapsız aramalara geri dönüş yapılabilecek.

Birkaç hafta sonra ise mesaj ile görüntülü veya sesli arama işlevleri tamamen kapatılacak.

Yeni açıklamada hiçbir kullanıcı hesabının silinmeyeceğinin altını çizen şirket, aslında kullanıcıya iki seçenek sunuyor.

Sözleşmenin kabul edilmesi ya da sohbetlerinizi Android veya iOS‘da kullanılabilir diğer mesajlaşma programlarına (Telegram, BİP gibi...) aktarma seçeneği sunan WhatsApp, hesaba ait bir rapor indirmek isteyene de bu seçeneği sunacak.

Bu açıklamanın ardından şirketin gelecek tepkilere karşı nasıl bir karşılık vereceği merak ediliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...