Elon Musk'tan çarpıcı 'Mars' açıklaması

Düzenleyen:
Elon Musk'tan çarpıcı 'Mars' açıklaması

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en çok dikkat çeken isimlerinden olan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yine gündemde. Mars ile ilgili yaptığı açıklama ile dikkatleri yine üzerine çeken Musk, insanlığın hemen Mars’a gitmezse yok olma riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Son günlerde kripto para ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve attığı her adım olay olan milyarder iş adamı Elon Musk, bu sefer de Mars ile ilgili yaptığı açıklamayla gündeme oturdu. Musk, insanlığın hemen Mars’a gitmezse yok olma riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Musk, “Neslimiz tükenmeden önce ‘Mars’ı keşfetmemiz’ gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'AY'A ÜS KURMAK EN MANTIKLI ADIM'

Mars'ta şehir kurmanın önemli bir adım olduğunu ve geleceğe dair hedefinin tam olarak bu olduğunu söyleyen Musk, gelecek yıllarda Ay’da üs kurmanın insanlığın atacağı en mantıklı adım olacağının da altını çizdi.

İNSANLI MARS GÖREVİ İÇİN TARİH VERDİ

Musk, kızıl gezegenin keşfedilmesi gerektiğini söyleyerek, Mars Kolonisi ile ilgili hedef tarihini 2050 olarak açıklamıştı. SpaceX CEO’su insanlı Mars görevi için de 2024 ve 2026 yıllarını işaret etmişti.

SERVETİ 2021 YILINDA ERİDİ

Açıklamaları ile kripto para piyasasında yönü belirleyen kişilerden olan Elon Musk'a 2021 yılı iyi gelmedi. Milyarderler listesinde ikinci sırada olan Musk'ın serveti, Tesla hisselerinin yüzde 2 oranında düşmesinin ardından geriledi. servetinde 9.1 milyar dolarlık azalma olan Musk, bu gerilemenin ardından listede üçüncü sıraya düştü.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...