Elon Musk’tan Tesla uyarısı: Otomatik sürüş sistemine bel bağlamayın

Düzenleyen:
Elon Musk’tan Tesla uyarısı: Otomatik sürüş sistemine bel bağlamayın

TEKNOLOJİ Haberleri

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, tam otomatik sürüş sisteminin son versiyonunu piyasaya sürdü. Yeni yazılımla sistem, trafik kurallarına otomatik olarak uyacak, gerektiğinde şeridi kendisi değiştirecek.

Şirketin CEO’su Elon Musk, buna rağmen araçla ilgili olarak Twitter’da bir dizi uyarıda bulundu. Güvenliğin daima Tesla için öncelikli mesele olduğuna işaret eden Musk, sürücülerden güvenlik konusunda Elon Musk, buna rağmen araçla ilgili olarak Twitter’da bir dizi uyarıda bulundu. Güvenliğin daima Tesla için öncelikli mesele olduğuna işaret eden Musk, sürücülerden güvenlik konusunda "paranoyak" olmalarını, tam otomatik sürüş sistemine tamamen bel bağlamaktan kaçınmalarını istedi. Resmi FSD v9 beta sistemi de kullanıcılarını “Tam otomatik sürüş sistemi temkinli kullanılmalıdır. Sistem, en kötü zamanda yanlış şey yapabilir, bu yüzden ellerini her zaman direksiyonda tut ve yola daha fazla dikkat et. Rehavete kapılma” notuyla uyarıyor. Musk, beş yıldan fazla bir süredir otomatik pilot sistemiyle ilgili müjdelerde bulunuyor ama mart ayında sızan e-postalar, teknolojinin tamamen eller serbest kullanım kapasitesi sunmaktan çok uzak olduğunu ortaya koydu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...