Türk Telekom'dan 5G ve artırılmış gerçeklik ile uzaktan teknik destek

Türk Telekom'dan 5G ve artırılmış gerçeklik ile uzaktan teknik destek

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Türk Telekom, Nokia ve yerli girişim VSight iş birliği ile 5G üzerinden uzaktan bakım ve teknik destek hizmetlerini, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak test etti.

ÖMER TEMÜR

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, teknik ekibin internet müşterisine servis veren erişim sistemlerinden evin içindeki modem bağlantısına kadar bütün kontrolleri ve müdahale işlemini gerçekleştirdiklerine işaret ederek böylece müşteriye sunulan teknik servisin kalitesi ve hızının artırıldığını vurguladı.

Kıraç “Yeni nesil teknolojileri kullanarak geliştirdiğimiz bu platformlar sayesinde kurumların organizasyonel yapısında ve gündelik hayatta fiziki kısıtlamaları ortadan kaldırıp gerçeklik olgusunu zenginleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Söz konusu teknolojinin endüstride birçok alanda kullanılabileceğini vurgulayan Kıraç “Sadece evdeki cihazlarla alakalı değil, mesela yolda giderken otomobilinizde bir arıza oldu. Sizin de bir artırılmış gerçeklik gözlüğünüz olursa uzaktan teknik uzmanlar tarafından yönlendirilerek anında ve yerinde arızayı çözebileceksiniz” diye konuştu.

İleride eğlence sektöründe 5G teknolojilerinin çok fazla kullanılacağını ve akıllı fabrikalarda söz konusu yatırımlarla verimliliğin artırılacağını dile getiren Kıraç, Türkiye'deki ilk gerçek 5G’ye hazır şebekeyi de Arçelik'in Çayırova fabrikasına kuracaklarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...