Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teknoloji devi Toshiba üçe bölünüyor: Tarihi açıkladılar

Düzenleyen:
Teknoloji devi Toshiba üçe bölünüyor: Tarihi açıkladılar

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Toshiba’dan şaşırtan karar. Japonya merkezli kuruluş, daha odaklı bir yapı için 2024’ün Mart ayında üçe ayrılmayı planladığını açıkladı. Üçe bölünmenin ardından Toshiba ismini sürdürecek olan birimin şirkete ait olan flash bellek şirketi Kioxia Holdings ve diğer varlıklardaki hisseleri de yöneteceği bildirildi.

Japonya merkezli teknoloji şirketi Toshiba, daha odaklı bir yapı ve büyüme sağlamak amacıyla üçe bölüneceğini açıkladı.

MART 2024’TE ÜÇE AYRILACAK

Şirketten yapılan açıklamada, Mart 2024'e kadar üçe ayrılmayı planlandığı belirtildi.

Teknoloji devi Toshiba üçe bölünüyor: Tarihi açıkladılar

KRİZLER ÜST ÜSTE GELMİŞTİ

Toshiba'da, yönetim kurulu başkanının görevden alınması ve bu yıl yabancı hissedarlar üzerinde aşırı baskı hakkında bir rapor da dahil olmak üzere, son 7 yılda bir dizi kriz yaşanmıştı.

AYRINTILAR PAYLAŞILDI

Şirketin bölüneceği üç birimden birinin altyapı hizmetlerine, diğerinin ise güç yarı iletkenleri gibi elektronik cihazlara odaklanacağı vurgulandı. Toshiba adını koruyacak olan üçüncü parçanın ise şirket bünyesinde yer alan flash bellek şirketi Kioxia Holdings Corp. ve diğer varlıklardaki hissesini yöneteceği bildirildi.

Teknoloji devi Toshiba üçe bölünüyor: Tarihi açıkladılar

MEMNUN DEĞİLLER

Kararın Toshiba'nın holdingi bölünme konusunda muhtemelen daha agresif olması isteyen ve bir özel sermaye şirketine satılması çağrısında bulunan yabancı hissedarları tam olarak tatmin etmeyebileceğinin altı çizildi.

“ÜÇ PARÇAYA BÖLÜNEREK YÖNETİMİNİ YENİDEN İNŞA ETMEK İYİ BİR KARAR”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan stratejist Masayuki Kubota, "Üç parçaya bölünerek yönetimini yeniden inşa etmek iyi bir karar" dedi.

Kubota, Toshiba'nın on yıllardır benimsediği holding modeli olan yarı iletkenler gibi hızla değişen teknolojiyi içerenlerin yanı sıra yavaş büyüyen istikrarlı işletmeleri yürütmesinin zor olduğunu söylerken, “Karar verme süreci, altyapı ve yarı iletken işletmeler arasında tamamen farklı” diye konuştu.

Teknoloji devi Toshiba üçe bölünüyor: Tarihi açıkladılar

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...